SERVICIILE NOASTRE
Plata ramburs sau cu cardul
Plata ramburs sau cu cardul
4 Banci Partenere – Pana la 12 rate cu dobanda ZERO!
Produse cu garantie
Produse cu garantie
Ne ocupam direct de garantii fara intermedieri.
Suport Clienti rapid
Suport Clienti rapid
Serviciu Live - pentru raspunsuri imediate!
Retur 30 zile
Retur 30 zile
Gratuit – De la preluare la returnarea in depozit!

Beneficiile ciclismului pentru sanatatea ta si a mediului

De : Malvina - Categorii : Noutati

Mersul pe bicicleta

Ciclismul este un mod de transport convenabil si ecologic si totodata, reprezinta o activitate fizica excelenta ca numeroase beneficii asupra sanatatii fizice si mentale. Pentru pasionatii de ciclism, avantajele sunt foarte clare, insa pentru orice alta persoana care are nevoie de un motiv intemeiat pentru a alege bicicleta in detrimentul masinii, in urmatoarele randuri vom prezenta o lista a celor mai importante beneficii ale mersului pe bicicleta.

Beneficiile ciclismului asupra sanatatii tale

  • Ciclismul contribuie la bunastarea mentala

Studiile demonstreaza ca persoanele care au un stil de viata activ din punct de vedere fizic au un scor de bunastarea cu 32% mai mare decat persoanele inactive, sedentare. Exista atat de multe moduri prin care exercitiile fizice iti pot imbunatatii starea de spirit: eliberarea de baza a adrenalinei si endorfine imbunatateste increderea care vine totodata si din realizarea unor lucruri noi sau atingerea unor obiective, precum ar fi participarea la un maraton. Ciclismul combina exercitiile fizice si petrecerea timpului in aer liber, doua aspecte benefice pentru noi. Fie ca iti doresti sa explorezi locuri noi sau vrei sa iti aduni gandurile si sa uiti putin de preocuparile tale, mersul pe bicicleta este cea mai buna optiune in acest sens.

  • Intareste sistemul imunitar

Exercitiile fizice, precum este si ciclismul, intaresc sistemul imunitar, oferind un nivel optim impotriva bolilor si a virozelor sezonale si prevenind chiar si efectele imbatranirii. Pedalatul contribuie la cresterea celulelor T, limfocite care ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si la cresterea nivelului de proteine esentiale. Este recomandata activitatea fizica timp de 30 de minute in fiecare zi, insa totodata trebuie sa retii si faptul ca supraantrenarea sau fortarea poate inversa aceste beneficii crescand riscul de accidentari si suprastimulare, in special la persoanele sedentare.

  • Ajuta la scaderea in greutate

Iti doresti sa slabesti sanatos si sa te mentii in forma? Pedalatul este solutia ideala pentru arde caloriile consumate si pentru ati lucra intreaga musculatura corporala si poate arde intre 400 si 1000 de calorii pe ora, in functie de intensitatea sesiunilor de pedalat. Desigur, exista si alti factori care influenteaza arderea caloriilor si anume: componenta caloriilor afecteaza frecventa realimentarii, calitatea somului are un rol important in starea fizica si psihica si nu in ultimul rand, daca faci cu placere activitatea aleasa.

  • Mersul pe bicicleta ajuta la tonifierea muschilor

Pedalatul constant nu doar ca ajuta la arderea caloriilor ci si la tonifierea muschiilor, in special fesierii, ischiogambierii, si muschii cvadricepsului femural. Cu cat vei continua sa perseverezi in aceasta activitate, cu atat muschii tai vor fi mai puternici si mai rezistenti, iar pe masura ce procentul muscular este mai crescut, cu atat mai usor vrei reusi sa arzi calorii, chiar daca te numeri printre persoanele care au un job sedentar sau te rezumi doar la pedalat, fara alte activitati sportive.

  • Ciclistii au o capacitate pulmonara mult mai buna

Cercetarile indica faptul ca mersul pe bicicleta este bun pentru functia pulmonara si imbunanatateste fitnessul cardiovascular. Ciclismul promoveaza sanatatea tuturor persoanelor, indiferent ca sufera sau nu de o afectiune pulmonara, iar studiile au aratat ca persoanele care sufera de astm, boala pulmonara obstructiva cronica si cancer pulmonar pot folosi ciclismul ca parte a unui program de reabilitare pulmonara.

  • Ciclismul reduce bolile de inima si riscul de cancer

Mersul pe bicicleta isi creste ritmul cardiac si determina pomparea sangelui in intreg corpul si totodata ajuta la arderea grasimilor, limitand astfel sansa de a fi supraponderal. Ciclismul se numara printre formele de exercitii fizice ca fiind o modalitate sanatoasa de a reduce riscul de a dezvolta boli majore de inima si chiar si cancer.



  • Mersul pe bicicleta imbunatateste somnul

Nu este o noutate faptul ca exercitiile fizice regulate imbunatatesc calitatea somnului, insa acest aspect a fost dovedit stiintific. Cea mai abrupta scadere a aptitudinii cardiorespiratorii are loc intre 40 si 60 de ani, insa ciclismul are un rol importand in cresterea activitatii pulmonare, imbunatatind tototdata si calitatea somnului, care se degradeaza odata cu varsta. Exercitiile fizice protejeaza, de asemenea, si impotriva cresterii in greutate, aceasta fiind o alta cauza a disfunctiei somnului.

Beneficiile mersului pe bicicleta

Beneficiile ciclismului asupra mediului inconjurator

  • Reduce poluarea aerului

Poluarea aerului este definitia data particulelor mici, a substantelor chimice si a gazelor care sunt eliberate in aer. Transportul rutier monitorizat contribuie la poluarea aeruluir prin utilizarea combustibililor. Toate acestea au un impact negativ asupra sanatatii noastre si asupra planetei. Astfel, alegand sa te deplasezi cu bicicleta in loc sa folosesti masina, cotribui direct la reducerea poluarii aerului.

  • Creeaza nevoie de mai multe spatii verzi

Daca mai multi oameni aleg sa se deplaseze la pas sau sa utilizeze biciclete, nevoia de mai multe spatii verzi, fara trafic, este in crestere. Acest lucru este foarte important pentru mediu, deoarece copacii si plantele produc dioxidde carbon pe care il elibereaza in aer, reducand astfel nivelurile de emisii de carbon, imbunatatind calitatea aerului respirabil. O calitate mai buna a aerului si inmultirea spatiilor verzi, deschise, nu numai ca sunt bune pentru mediu, insa contribuie direct la sanatatea noastra fizica si mentala.

  • Stimuleaza biodiversitatea

Biodiversitatea se refera la numarul si tipurile de plante si animale care exista intr-o anumita zona. Nivelurile ridicate de biodiversitate sunt esentiale din multe motive. Un ecosistem sanatos este responsabil pentru calitatea si alimentelor pe care le consumam cat si pentru calitatea aerului si al apei. Trecerea la mersul la pas sau la mersul cu bicicleta ajuta la protejarea biodiversitatii. Creeaza mai putin zgomot, mai putina poluare a aerului si are ca rezultat mai putine emisii care incalzesc atmosfera.

  • Reduce poluarea fonica

Studiile arata ca poluarea fonica afecteaza capacitatea de supravietuire a faunei salbatice locale. Animalele trebuie sa isi modifice comportamentul si locatiile pentru a evita poluarea fonica, aceste schimbari avand efecte negative secundare asuprea intregului mediu. In acest sens, mersul pe bicicleta ajuta la reducerea numarului de autovehicule care circula pe drumuri, reducand aglomeratia si zgomotul care provine de la motoare.

  • Inspira schimbarea comportamentului

Alegerea unor moduri mai active pentru a calatorii, precum este mersul pe jos sau cu bicicleta, are beneficii importante pentru noi. A ramane activ este bine pentru sanatatea fizica, ajuta la imbunatatirea starii de spirit si te ajuta chiar si sa economisesti bani. Cand te plimbi cu bicicleta, si te bucuri de aceasta activitate, cei din jurul tau vor observa si s-ar putea sa fie inspirati! Inspirandu-i pe altii din jurul tau sa mearga cu bicicleta mai mult, incepem sa construim o 'noua normalitate', vom contribui la cresterea impulsului si a cererii pentru un acces mai bun la medii sigure, fara trafic, zgomot si atat de multa poluare.

Beneficii asupra mediului

Beneficiile mersului pe bicicleta sunt multiple si impacteaza pozitiv sanatatea noastra fizica, mentala cat si mediul inconjurator. Daca pana acum aveai ezitari in ceea ce priveste renuntarea la masina in detrimentul bicicletei, acum speram ca ai primit impulsul de care avea nevoie! O schimbare benefica atat pentru tine, cat si pentru cei din jur!

Related posts

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare