SERVICIILE NOASTRE
Plata ramburs sau cu cardul
Plata ramburs sau cu cardul
4 Banci Partenere – Pana la 12 rate cu dobanda ZERO!
Produse cu garantie
Produse cu garantie
Ne ocupam direct de garantii fara intermedieri.
Suport Clienti rapid
Suport Clienti rapid
Serviciu Live - pentru raspunsuri imediate!
Retur 30 zile
Retur 30 zile
Gratuit – De la preluare la returnarea in depozit!

Cum sa alegi cea mai buna folie pentru solarul tau: 5 aspecte de luat in calcul

De : Malvina - Categorii : Noutati

Pasionatii de gradinarit si cei care au o afacere profitabila din vanzarea legumelor, fructelor si a plantelor, cunosc prea bine importanta cultivarii in solare de gradina si cate beneficii poate avea un mediu controlat asupra culturilor plantate. Cu siguranta fiecare dintre noi ne dorim ca si culturile noastre sa creasca sanatos si corespunzator, iar productia finala sa fie una de calitate, iar pentru a atinge aceste puncte, trebuie sa intelegem importanta foliei pentru acoperirea solarului. Sunt multi factori pe care trebuie sa ii luam in calcul pentru a alege cea mai buna folie pentru solarul nostru si trebuie sa evidentiem faptul ca eficienta si productivitatea solarului depind intr-o mare masura de calitatea foliei cu care il acoperim.

Solare gradina

1. Importanta alegerii corecta a foliei pentru solar

Spre deosebire de culturile sezoniere pe care le plantam in gradina, culturile dintr-o sera se intind pe perioada intregului an, iar acestea au nevoie o ingrijire mai aparte pentru ca in final sa avem roadele la care speram. In acest sens, folia pentru sera este un esentiala in crearea unui mediu optim in care plantele noastre sa se poata dezvolta in conditii controlate, un mediu propice in care sa fie protejate indiferent de anotimp si de factorii externi care vin odata cu schimbarea sezoanelor.

2. Tipuri de folii pentru solar

Solarii se regasesc astazi in diverse dimensiuni astfel incat sa puteti face o alegere potrivita in acest sens, iar la fel este si in cazul foliilor de acoperire pentru sere. In prezent exista mai multe tipuri de folie protectie pentru solar pe care le poti folosi, iar grosimea acestora poate varia de la 100 si pana la 200 de microni. Este totusi esential de mentionat faptul ca, pentru conditiile climatice din tara noastra, folia pentru solar de 200 de microni reprezinta alegerea optima.

3. Folia transparenta – de ce este cea mai recomandata?

La fel ca si solarul de gradina, folia de acoperire este o investitite care nu se face la voia intamplarii si cu siguranta ne dorim eficienta si fiabilitate in acest sens. Cea mai buna folie de solar, pe care o recomanda specialistii in domeniu, este folia pentru solar cu o transparenta ridicata, acest aspect fiind unul definitoriu in dezvoltarea culturilor dintrr-o sera. Transparenta este importanta indiferent de grosimea foliei, deoarece este esential ca energia solara sa patrunda in interior si sa ajunga la plante.

4. Principalele caractertistici pe care trebuie sa le aiba o folie pentru solar

Chiar daca exista pe piata mai multe tipuri de folie pentru aceste sere de gradina si fiecare vine cu anumitre caracteristici specifice, exista totusi cateva avantaje generale pe care ar trebui sa le bifeze orice folie de protectie.

Transparenta mare – dupa cum am mentionat si in randurile anterioare, transparenta foliei de protectie este foarte importanta, deoarece plantele au nevoie de lumina, iar o folie opaca nu ne va ajuta cu absolut nimic, ba dimpotriva, vom observa ca plantele noastre nu se dezvolta.

Protectie impotriva intemperiilor – o folie de calitate trebuie sa ofere o bariera fizica rezistenta impotriva factorilor externi precum ploaia, grindina, vantul extrem sau temperaturile fluctuante. Folia trebuie sa protejeze plantele de schimbarile bruste de temperatura cat si de posibilele daune provocate de furtuni.

Controlul mediului – Unul dintre cele mai mari avantaje ale foliei de acoperire este faptul ca le permite agricultorilor sa creeze un mediu controlat plantelor pe care aleg sa le cultive in sera. Intr-o sera se poate regla nivelul de umiditate, temperatura interioara, cat si expunerea la lumina in functie de nevoile specifice ale plantelor pe care le cultivati. Prin acest control climatic se pot asigura conditiile optime pentru dezvoltarea si cresterea corespunzatoare a plantelor, ducand astfel la o productie semnificativ mai calitativa.

Extinderea sezonilui de crestere – Montarea si utilizarea foliei de protectie pentru solarii constituie de asemenea un mare avantaj prin faptul ca le permite agricultorilor sa inceapa plantarea mult mai repede in sezonul de primavara si sa o prelungeasca pana tarziu in sezonul de toamna. Datorita structurii rezistente, folia va ajuta la mentinerea temperaturilor propice pentru plante, chiar si in sezoanele in care temperaturile sunt scazute.

Protectie impotriva daumatorilor si bolilor specifice – ca si ultim avantaj, trebuie sa mentionam si faptul ca folia de acoperire pentru sere serveste eficnet ca o bariera impotriva daunatorilor si a bolilor de plante. Folia de protectie blocheaza patrunderea insectelor si reduce semnificativ riscul de infestare si de transmitere a bolilor in culturile plantate.

Sera de gradina

5. Procesul de instalare al foliei solare

Exista doua aspecte primordiale in obtinerea unei eficiente optime in ceea ce priveste cultivarea intr-o sera si acestea sunt reprezentate de structura solarului si de modul de fixare al foliei. Metodele de fixare depind in mare parte de structura solarului, iar printre cele mai comune metode se numara folosirea clemelor speciale, banda adeziva , tehnica de incleiere sau sinele de fixare pentru folie.

Mentinerea unei tensionari adecvate ale foliei este esentiala pentru a asigura o durata de utilizare cat mai indelungata si o eficienta maxima indiferent de conditii sau imprejurari. Spre exemplu, o folie stransa prea tare se va deteriora mult mai repede, in timp ce o folie prinsa larg va permite patrunderea aerului rece si a daunatorilor. Tocmai din acest motiv, este recomandat ca tensionarea foliei sa fie verificata periodic tocmai pentru a asigura o functionalitate optima.

Intelegand importanta foliei de protectie pentru sere si solarii, este important sa alegeti cea mai buna folie de protectie pentru a avea parte de toate beneficiile pe care aceasta vi le poate oferi. Este una dintre cele mai importante investitii pe care trebuie sa le faca agricultorii pasionati si tocmai din acest motiv va sfatuim sa nu faceti concesii in acest sens, sa alegeti calitatea chiar daca presupune sa cheltuiti o suma mai mare de bani!

Related posts

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare