SERVICIILE NOASTRE
Plata ramburs sau cu cardul
Plata ramburs sau cu cardul
4 Banci Partenere – Pana la 12 rate cu dobanda ZERO!
Produse cu garantie
Produse cu garantie
Ne ocupam direct de garantii fara intermedieri.
Suport Clienti rapid
Suport Clienti rapid
Serviciu Live - pentru raspunsuri imediate!
Retur 30 zile
Retur 30 zile
Gratuit – De la preluare la returnarea in depozit!

10 motive pentru care sa mergi mai des cu bicicleta. Care sunt beneficiile?

De : Malvina - Categorii : Inedite

Sporturile pe biciclete reprezinta pentru multi dintre noi activitati placute, relaxante sau chiar antrenante si competitive pe care le practicam de fiecare data cand avem ocazia si conditiile meteorologice ne permit acest lucru. Fie ca este o activitate zilnica sau una ocazionala, mersul pe bicicleta este un mod simplu si sigur de a face sport si de a se bucura de beneficiile lui, care nu sunt putine.

In mod normal, orice tip de activitate fizica ajuta la mentinerea sanatatii si imbunatatirea aspectului fizic, insa mersul constant pe bicicleta vine la pachet cu anumite beneficii particulare, de care ar fi bine sa profitam toti cei care putem practica acest sport. In plus, acesta sport nu tine cont de varsta, este fiabil si practicabil de la cele mai mici si pana la cele mai inaintate varste.

Biciclete

Pentru ati trezi interesul inspre practicarea acestui sport, in urmatoarele randuri iti vom prezenta 10 dintre cele mai bune motive pentru care este bine sa mergi pe bicicleta cat de des poti. Asadar iata ce beneficii iti aduce acest sport:

1. Creste rezistenta fizica si tonifiaza musculatura

Foarte multi dintre noi avem job-uri sedentare, care presupun foarte mult timp petrecut pe scaunul de la birou sau in masina, motiv pentru care rezistenta noastra fizica este scazuta si musculatura nu este in cea mai buna forma. In acest sens, mersul pe bicicleta este cel mai simplu mod de a ne creste rezistenta fizica si de a ne lucra si tonifia intreaga musculatura.

2. Imbunatateste capacitatea pulmonara

Nu sunt putine momentele in care dupa o actiune putin mai solicitanta avem o respiratie mai accelerata si mai greoaie, acest fapt indicand o capacitate pulmonara mai scazuta, datorata numeroaselor cauze, iar lipsa practicarii unui sport constant este una dintre aceste cauze. Astfel, mersul pe bicicleta poate creste frecventa cardica cu aproximativ 7 pocente, prin pedalare se atreneaza si aparatul respirator.

3. Creste mobilitatea articulatiilor

Artrita este una dintre cele mai comune afectiuni care lezeaza articulatiile, iar mersul pe bicicleta poate fi de un real ajutor in mentinerea flexibiltati articulatiilor si ameliorarea durerilor. Pedalatul constant mentine articulatiile active, acest sport fiind de asemenea recomandat si pentru persoanele care confrunta cu probleme lombare.

4. Reduce durerile de spate

Pedaland intr-o pozitie corecta, muschii spatelui sunt lucrati constant, iar odata ce acestia sunt intariti si rezistenti, vor ajuta coloana de fiecare data cand vom face un efort fizic. Reducand aspfel presunea de pe coloana, se vor reduce si durerile de spate.

5. Scade riscul de diabet

Practicarea constanta a mersului pe bicicleta (cel putin de 3 ori pe saptamana) va ajuta la echilibrarea concentratiei de glucide din sange, prevenind astfel diabetul zanarat. Datorita acestei actiuni benefice asupra glicemiei, acest sport este indicat persoenelor predispuse la aceasta afectiune.

6. Reduce colesterolul rau

Fiind o activitate de tip aerobic, reduce considerabil 'colesterolul rau' si il creste totodata pe cel bun. Vasele de sange sunt mai flexibile si automat, mai sanatoase. Deci daca am consumat o masa mai nesanatoasa, vom putea reduce efectele nesanatoase ale acestor alimente prin 30 de minute de pedalat.

7. Reduce riscul infarctului la jumatate

Unul dintre cele mai importante beneficii pe care le are mersul pe bicicleta este faptul ca reduce considerabil riscul de a suferi un infarct. Regland prin pedalat tensiunea arteriala si crescand astfel pulsul, pedalatul este metoda ideala de a preveni problemele cardiovasculare.

8. Previne imbatranirea

Imbatranirea este un aspect firesc al vietii, insa pedaland constant si avand o rutina prin acest sport, putem atenua efectele imbatranirii asupra pielii prin actiunea care activeaza circulatia sanguina.

9. Previna starea de depresie si axietatea

Depresia si anxietatea sunt doua aspecte cu care se confrunta lumea in zilele noastre, insa oamenii de stiinta au descoperit ca mersul pe bicicleta are o influenta pozitiva chiar si asupra psihicului. In timpul activittaii de pedalare, endorfinele sunt eliberate in corp , creierul este oxigenat mai bine, se reduce nivelul de stres si creste sentimentul de fericire si stare de bine. Deci prin practicarea acestui sport pe doua roti putem preveniu aceste doua boli urate si atat de consumatoare pentru partea psihica si nu numai.

10. Ajuta la arderea rapida a caloriilor

Ultimul beneficiul insa deloc de trecut cu vederea este faptul ca mersul pe bicicleta ne ajuta sa ardem rapid caloriile si automat sa scadem in greutate, intr-un mod sanatos si benefic asupra musculaturii corpului. Slabim corect, natural si facem de asemenea si o activitate placuta! In functie de intensitatea activitatii de pedalare putem arde intre 400 si 1.000 de calorii. Prin pedalat constant si intens apare pofta de mancare, acest lucru denotand un metabolism activ si bine functional.

Biciclete

Cu siguranta ar mai fi multe de spus despre beneficiile pe care le despindem din practicarea acestui frumos sport si cu siguranta mai sunt si altele, insa cele prezentate in randurile anterioare sunt cele mai importante. Asa ca bucura-te de plimbari active cu bicicleta, de zile insorite, de socializare atunci cand iesiti in gasca la plimbare si nu in ultimul rand, de o viata sanatoasa si cu riscuri cat mai putine!

Related posts

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare