SERVICIILE NOASTRE
Plata ramburs sau cu cardul
Plata ramburs sau cu cardul
4 Banci Partenere – Pana la 12 rate cu dobanda ZERO!
Produse cu garantie
Produse cu garantie
Ne ocupam direct de garantii fara intermedieri.
Suport Clienti rapid
Suport Clienti rapid
Serviciu Live - pentru raspunsuri imediate!
Retur 30 zile
Retur 30 zile
Gratuit – De la preluare la returnarea in depozit!

Hobby-uri pentru copii: Cum sa-i incurajezi si sustii pasiunile?

De : Malvina - Categorii : Noutati

Inca de la varste fragede, micutii descopera anumite lucruri de care sunt pasionati si pe masura ce cresc, acestea se consolideaza tot mai mult si uneori chiar devin hobby-uri, actiuni pe care le realizeaza cu drag si pe care isi doresc sa le exerseze tot mai mult. Pasiunile lor sunt promovatoare directe ale cresterii stimei de sine, ale creativitatii si ale dezvoltarii armonioase, aspecte pe care, cu siguranta, orice parinte le doreste pentru copilui lui.

Micutii nostri se bucura de mult timp liber, iar pentru ca perioada copilariei este totodata si perioada in care copiii descopera viata, lumea, lucrurile inconjuratoare si micile placeri care le aduc o stare de bine, acum este totodata si momentul sa ii indrumam in acest sens, sa ii sustinem in explorarea lor, deoarece experientele copilariei sunt cele care ii modeleaza in adulti descurcareti, responsabili si increzatori!

A avea un hobby vine la pachet cu o serie importanta de beneficii, chiar si la cele mai mici varste deoarece:

  • ne ajuta sa ne relaxam si sa scapam de stres, de anxietate

  • ne influenteaza starea de spirit

  • ne ajuta sa iesim din rutina zilnica obositoare

  • ne creste stima de sine

  • ne stimuleaza memoria si ne mentine activi, atat psihic cat si fizic, depinde de hobby

  • ne ajuta la auto-cunoastere

Asadar, daca ai observat inspre ce are inclinatii copilul tau, sau iti doresti sa descoperiti impreuna ce il pasioneaza, in urmatoarele randuri vom prezenta cateva exemplu de hobby-uri potrivite pentru cei mici sau activitati prin care isi pot descoperii pasiunile.

Iata asadar cateva idei de pasiuni pe care le puteti descoperii impreuna cu cei mici:

Desenul si pictura

Printre primele activitati care ii incanta pe cei mici se numara desenul, mazgaleli care in imaginatia lor reprezinta o intreaga lume interesanta si care, pe masura ce cresc, totul devine mai clar, mai conturat, desenele prind forma, inteles si semnificatie. Cu o foaie alba si cateva creioane sau carioci, cei mici se pot 'pierde' in lumea creativitatii si se pot totodata bucura de o activitate relaxanta si placuta. Pictura la fel ii poate pasiona de mici, insa procesul de a picta impune putin mai multa concentrare, atentie si responsabilitate in miscari, insa am putea ramane surprinsi cat de talentati sunt cei mici. In acest sens, pentru a conlucra la dorinta lor de a colora sau picta, puteti alege o trusa pictura si desen complet echipata cu markere, creioane colorate, creioane de ceara, vopsele acrilice, pensule si multe alte elemente ajutatoare in procesul de creatie.

Glowmania.ro

Puzzle si Origami

Ii introducem pe cei mici in lumea interesante a jocurilor de puzzle inca din primii ani de viata, iar aceste jucarii se regasesc intr-o diversitate impresionanta, cu modele incepand chiar si de la varsta de varsta de 12 luni, colorate, captivante si ideale pentru manutele lor mici. Pot prinde drag de aceasta activitate inca de cand sunt mici, iar pe masura ce cresc sa devina tot mai pasionati in rezolvarea puzzle-urilor. Rezolvarea unui puzzle are numeroase beneficii asupra dezvoltarii cognitive, ii ajuta sa se relaxeze si mai mult decat atat, ii tine deoparte de ecrane si alte gadgeturi. Mai mult decat atat, puteti incerca si origami, un concept artistic japonez de pliere al hartiei in diferite forme, de animale, plante etc. Aceasta activitate creativa ajuta la cresterea capacitatii de concentrare, insa poate fi de asemenea si foarte relaxanta si distractiva, iar cei mici pot crea cele mai neobisnuite si amuzante forme din hartie, fiind la final foarte mandrii de creatiile lor.

Origami

Activitati culinare

Gatitul este o activitate foarte placuta si cei mici isi doresc si ei sa se 'murdareasca' pe manute, sa modeleze forme din aluat, sa taie legume si fructe sa amestece in mancare etc. In acest sens, o bucatarie pentru copii reprezinta achizitia ideale pentru micutii bucatari, unde au, in varianta miniaturala toate ustensilele si alimentele necesare pentru a gati, in joaca, mancarurile si deserturile preferate. Iar daca isi doresc, ii puteti implica si in activitati culinare usoare precum taierea biscuitilor cu forme dragalase, amestecarea ingredientelor pentru checuri si prajituri, modelarea chiftelutelor, asezarea ingredientelor pe aluatul de pizza etc.

Glowmania.ro

Muzica si dans

Printre cele mai frumoase si antrenante activitati pentru copii sunt dansul si cantatul, iar daca observati inclinatii in aceasta directie, trebuie sa le sustineti pasiunea, sa ii indrumati sa isi urmeze talentul in lumea magnifica a muzicii sau a dansului. Puteti incepe sa ii stimulati in acest sens cu anumite jucarii muzicale, o mica orga, un microfon sau sa puneti melodii antrenante si sa faceti impreuna coregrafii usoare, asa veti putea observa daca ii place, daca simte ritmul, daca se poate concentra pe memorarea unei melodii si mai ales, daca ii place! In functie de evolutia si placerea lor, micutii pot participa la cursuri de canto sau de dans, sau daca isi doresc sa invete sa cante si sa se perfectioneze la pian, chitara, tobe etc., pot lua ore cu un profesor de muzica.

Jucarii muzicale

Cititul si scrisul

Lumea captivanta a povestilor trebuie sa o cunoasca inca de mici si astfel este bine sa incepe sa rasfoim carti si sa le citim inca din primele luni de viata. Odata ce prin drag de aceasta activitate, isi vor dori sa o aprofundeze, sa citeasca mai mult, sa descopere mai multe povesti si imagini care le ilustreaza, isi vor dori ca micuta lor biblioteca sa se extinda si sa se mandreasca cu numarul de carti citite. Mai mult decat atat, din pasiunea pentru lectura, se poate naste si pasiunea pentru scris, deoarece imaginatia lor este nemarginita si pot asterne pe coala compuneri deosebite, mici povestioare interesante. Lectura si scrierea sunt doua pasiuni atat de benefice pentru cei mici, de dezvolta vocabularul, concentrarea, imaginatia, creativitatea si ii poarta in lumi magice, de poveste.

Glowmania.ro

Activitatile sportive

Practicarea unui sport este benefica la orice varsta, in special pentru copii, deoarece acestia au foarte multa energie de consumat si sunt in crestere, iar sportul ii ajuta enorm in acest sens. Fie ca isi doresc sa joace fotbal, baschet, sa faca inot, karate, dansuri, echitatie, sa joace tenis sau volei, au inclinatii catre gimnastica sau dans sportiv, ori mersul cu bicicleta este activitatea lor preferata si isi doresc sa faca ciclism. Sportul ii ajuta sa se dezvolte fizic si chiar si psihic, le corecteaza pozitia corpului, le intareste musculatura si sistemul osos, ii ajuta sa se relaxeze si destreseze, sa isi consume energia si mai mult decat atat, sa se bucure de o activitate placuta.

Glowmania.ro

Petreceti timp de calitate cu copiii si descoperiti impreuna ceea ce le place, ce isi doresc sa incerce, inspre ce au inclinatii, daca sunt pasionati de lectura sau gatit ori prefera activitatile fizice. Poate au deja gusturi bine definite sau inca sunt la nivelul de experimentare, in perioada copilariei este bine sa incerce putin din toate, ca mai apoi sa descopere de ce sunt cu adevarat pasionati sau care este talentul lor pe care doresc sa il exploateze!

Related posts

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare