Chat pe WhatsApp

Biciclete pentru adulti: Cum alegem modelul potrivit pentru nevoile noastre?

De : Malvina - Categorii : Inedite

Daca te gandesti sa faci o achizitie in acest sens, sa te bucuri de plimbari relaxante, de aventuri pe trasee inedite, sa ajungi in timp util la munca, sa faci economii, sa te mentii in forma sau pur si simplu sa te deplasezi cu un vehicul care nu polueaza, in urmatoarele randuri te vom ghida inspre cea mai buna alegere in acest sens.

Chiar daca am crede ca achizitionarea unei biciclete nu este un aspect caruia trebuie sa ii acordam prea multa importanta, estot al gresit! Chiar daca nu este o achizitie la fel de importanta precum o casa sau o masina, chiar si in acest sens trebuie sa avem in vedere cateva aspecte clare si anume:

  • informarea despre produse si cercetarea pietei

  • alegerea corecta in functie de nevoi

  • hotararea decisiva in functie de modelul/marca dorita

  • bugetul pentru o astfel de achziitie

Biciclete

Ca sa facem o trecere in revista a modelelor de biciclete existente pe piata si cateva caracteristice notabile acestora, in urmatoarele randuri te vom ajuta sa iti faci o idee clara despre acestea si sa intuiesti in mare care ar fi alegerea ideala pentru tine. Asadar, iata tipuri de biciclete exista pe piata:

Bicicleta de oras

Bicicleta de oras este alegerea ideala pentru plimbari relaxante sau chiar pentru naveta la job. Cel mai mare avantaj al acestei bicicletei este pozitia pe care o ofera, cu spatele drept si bratele relaxate, o pozitie confortabila indiferent de distanta parcursa. Este ideala pentru doamne, fiind echipata cu aparatori de lant si noroi, cu lumini, sonerie, portbagaj si chiar si cosulet.

Bicicleta cursiera

Aceasta bicicleta este destinata distantelor lungi si este alegerea ideala daca iti doresti curse antrenante si de mare viteza. Realizata din piese usoare, cu un cadru rigid si care presupune o pozitie inclinata a corpului inspre fata, dezavantajul cel mai mare al acestei biciclete este confortul, care automat este unul redus.

Bicicleta de munte

Acest tip de bicicleta este ideal pentru iubitorii de natura si adrenalina in natura! Bicicleta de munte este gandita pentru a face fata terenurilor accidentate, pietruite, drumurilor denivelate etc.. Cu suspensii foarte bune, frane puterniuce, schimbatoare cu multe trepte de viteza si cauciucuri cu crampoane pentru un control sporit pe astfel de terenuri.

Bicicleta de trekking si cross

Aceasta bicicleta este optiunea ideala daca iti place sa combini traseele off-road, sosea si cele de oras. Se descurca excelent pe terenurile usor accidentate, dar potentialul maxim este pe drumurile asfaltate sau prin oras.. In timpul pedalarii ai o pozitie confortabila, insa te ajuta de asemenea s ate mentii in forma.

Bicicleta BMX

Pentru trick-uri spectaculoase si sarituri in skate-parcuri, bicicleta BMX este cea mai buna alegere. Rotile mici si seaua joasa fac aceasta bicicleta ideala pentru astfel de acrobatii, si chiar daca nu este o bicicleta recomandata pentru distante lungi, este alegerea de top pentru multi pasionati de astfel de spectacole pe 2 roti.

Bicicleta touring si adventure

Pentru aventurierii carora le place sa exploreze locuri izolate si nu se feresc sa parcurca distante mari in conditii meteorologice diverse, acest tip de bicicleta a fost realizata special pentru ei. Pentru diverse tipuri de teren si rezistente in orice conditii meteorologice, aceste biciclete sunt capabile sa faca fata cerintelor de durabilitate si confort necesare calatoriilor lungi si pline de situatii neprevazute.

Bicicleta olandeza

Cu o popularitate destul de scazuta, acest tip de bicicleta este prevazut pentru a oferi un nivel de confort ridicat, cu o pozitie de deplasare cu corpul drept, o bicicleta ideala pentru mersul zilnic pe 2 roti.

Bicicleta pliabila

Aceasta bicicleta este ideala pentru distante scurte, pentru deplasarea la locul de munca. Cantareste putin, este usor de transportat si ocupa foarte putin spatiu cand trebuie depozitata. Este cea mai practica bicicleta atunci cand trebuie sa combini mai multe mijloace de transport (din autobuz sau masina, direct pe teren).

Bicicleta electrica

Pentru sustinere in drumurile lungi si un plus de putere pe urcarile sustinute,aceasta bicicleta electrica a devenit foarte populara in ultimii ani. Potrivite atat pentru naveta prin oras cat si pe traseele usoare de munte, datorita motorului alimentat de acumulator, aceasta bicicleta iti va usura pedalatul atunci cand ai nevoie de un boost de viteza sau de putere.

Biciclete ieftine online

Cum alegi bicicleta potrivita pentru tine?

Daca in randurile anterioare am mentionat tipurile de biciclete existente pe piata si cateva dintre caracteristicile lor, in urmatoarelre randuri te vom indruma sa iei decizia finala in acest sens. Asadar, iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii bifezi:

Buget

Preturile pentru biciclete pot varia intre 500 si 5000 de lei sau peste, iar in functie de model, materialul din care este facuta, componente, si functii poti face o alegere in acest sens. Recomandarea este sa stabilesti un buget care sa se situeze undeva la mijloc, sa nu achizitionezi o bicicleta ieftina care nu va rezista in timp, insa nici una foarte scumpa daca nu este un impatimitor al acestui sport.

Tipul de bicicleta

De oras, de munte sau pentru viteza, tipul de bicicleta trebuie ales in functie de deplasarile tale cele mai dese sau o bicicleta care face fata atat terenurilor line si asfaltate, cat si pe terenurile denivelate si accidentate.

Scopul

Acest aspect este unul dintre cele mai importante, deoarece el este cel care ghideaza in mod special aceasta achizitie. Asadar, daca iti doresti sa te aventurezi in antura, ai nevoie de o bicicleta destinata acestui scop, insa daca vrei sa o folosesti pentru plimbari in oras si naveta la job, o bicicleta de oras este cea mai buna alegere.

Pentru cine?

Categoria mare de biciclete de imparte in 3, si anume: biciclete pentru copii, biciclete de dama si biciclete de barbati, iar acest aspect este decizis in alegerea noastra asupra acestei achizitii. Pentru fiecare categorie de biciclete exista modele si tipuri de biciclete care sa se plieze pe nevoile si preferintele noastra.

Acum, ca ai aflat toate informatiile necesare pentru alegerea bicicletei tale, nu iti mai ramane decat sa indentifici care sunt nevoile tale si sa selectezi modelul potrivit tie. Si mai apoi sa te bucuri de ture placute si aventuri pe bicicleta, in oras, in natura sau pe munte!

Related posts

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare