Top cele mai interesante trasee montane pe care le poti vizita pe doua roti

De : Malvina - Categorii : Inedite , Noutati

Romania este una dintre cele mai deosebite tari, cu zone frumoase de campie si cu cei mai impresionanti munti, cu peisaje si zone de o frumusete unica, aspecte importante pentru iubitorii de calatorii si aventuri pe doua roti. In acest sens, bicicleta reprezinta modul ideal de a vizita tara noastra si de a incerca diverse trasee prin care poti descoperi frumusetiile ei. Fie ca iti doresti o experienta plina de adrenalina si provocari si alegi un traseu de acest gen, sau iti doresti sa admiri in tihna peisajele uluitoare, in Romania exista trasee pentru fiecare preferinta si experienta. Incepator sau experimentat in aventurile pe biciclete, in randurile urmatoare vom prezenta care sunt cele mai interesante trasee montane pentru bicicleta.

Biciclete

Trasee cu bicicleta in Sinaia

  • Cota 1400 – un traseu usor pe care il pot face chiar si copilasii care stiu sa mearga bine pe bicicleta. Lungimea traseului de la iesirea din Sinaia, pana la cota, este de 7 km, fiind astfel este mai scurt ca cel de Poiana Brasov/ Intreg traseul este constituit din serpentine, care te duc din ce in ce mai sus, spre intrarea in Masivul Bucegi. In multe locuri drumul intersecteaza apa ce vine de sus, din munte, pe cursul apei fiind amenajate caderi de apa- mici cascade, ce pot parea spectaculoase, iar in multe locuri sunt zidite izvoare, unele dintre acestea avand si denumiri.

  • Piatra Arsa - Cu o lungime apriximativ 25 km de la intersecția cu DN1 și cu o diferență de nivel de aproximativ 1200 m, urcând până aproape la 2.000 m altitudine, cifrele fac din Drumul Babelor (asta ar fi denumirea cea mai corectă) o șosea alpină comparabilă cu celebrele Transfăgărășan și Transalpina. Acest traseu este preferat de majoritatea ciclistilor.

  • Bolboci – Pestera – Un traseu lung, de o dificultate medie , obositor dar foarte frumos. Poti merge pana la coada lacului Bolboci trecand astfel prin Cheile Tatarului si apoi pe drumul din pamant catre Pestera. Acest traseu este indicat sa il faci insotit, sa ai destule rezerve de apa si mancare si haine potrivipe pentru variatiile de temperatura.

Trasee cu bicicleta in Poiana Brasov

  • Brasov – Poiana Brasov – Cu plecare din Livada Postei, dupa care urmeaza catararea pe cei 12 km, un efort care merita din plin deoarece vom avea parte de o priveliste minunata. Acest traseu este unul de o dificultate medie prin care se poate ajunge la o altitudine de 1.020 m. Pe parcursul catarari se pot face mici popasuri pentru a admira privelistea.

  • Predeal – Zarnesti – Rasnov – Poiana Brasov- Brasov – Acest traseu este unul lung si se intinde pe o distanta de 105 km, de o dificultate medie si porneste din Predeal. De la intersectia Valea Rasnoavei acest traseu se continua spre Paraul rece si apoi pe o portiune cu serpentine pana la Rasnov. Traversam apoi soseaua spre Bran si apoi spre Zarnesti pana la Cabana Gura Raului. De aici se poate intra in Parcul National Piatra Craiului. Iar la intoarcere, se merge prin Rasnov inspre Poiana Brasov, de unde se poate cobori pe Drumul Vechi spre Brasov.

  • Brasov - Pietrele lui Solomon - Poiana Brasov - Cristian – Acest traseu este unul usurel, de o dificultate medie si cu o intindere de 35 de km, cu plecare din Brasov si iesire prin Cristian. Se urca pe drum forestier pana in Poiana Mica si cu rute diverse inspre Poiana Brasov. Urcarea este lina, cu putin push-bike pe alaturi, insa se circula mai mult pe la umbra. Se trece pe langa Stana Turistica apoi se merge pe drum de piatra sparta catre Cristian.

Trasee cu bicicleta in Azuga

  • Muntii Baiului – Secaria – Comarnic – Un traseu cu o lungime de 40 de km, greu, dar cu frumos, cu peisaje montane minunate. Pentru acest traseu este recomandata o conditie fizica foarte buna si o bicicleta Mountain Bike. Cu o urcare greoaie pana in zina Zamora – Busteni pana in punctul cu altitudinea cea mai mare de 1.700m, unde vei apea parte de o priveliste grozava si o coborare serpuita inspre Secaria si lina inspre Comarnic.

  • Diham – Gura Diham – Un traseu de o dificultate medie, care urca de la Azuga catre cabana Diham si coboara apoi pe la Gura Diham. Pe o distanta de 30 de km, cu zone care necesita putin push-bike, acest traseu este perfect pentru cei cu o conditie fizica buna.

  • Valea Azugii – Valea Limbaselului – Azuga – De o dificultate medie si cu o intindere de 28 de km in lungul a doua dintre cele mai frumoase vai din Muntii Garbovei, acest traseu poate fi facut de catre toate categoriile de ciclisti. Cele mai interesante puncte de interes din acest traseu sunt panorama Muntilor Bucegi si flora si fauna caracteristica Muntilor Garbovei.

Trasee bicicleta Mehedinti

  • Orsova - Eselnita - Dubova - Ponicova - Svinita - Drencova - Berzasca - Liubcova - Coronini - Clisura Dunarii - Rezervatia Naturala Cazanele Mari si Cazanele Mici – Intalnirea cu Dunarea! Unul dintre cele mai frumoase trasee montane pentru bibiclete! De o dificultate mare, un traseu lung de 115 km pe drumuri publice circulate si pentru care este necesara o conditie fizica buna si rezistenta la efort prelungit. Se pleaca din Orsova, pe Dealul Mosului si apoi spre Eselnita unde intalnim Dunarea. Urmeaza apoi Cazanele Mici, statiua lui Decebal si Manastirea Mracovia. Drumul urmeaza Dunarea pana la Cazanele mari. Pe malul opus al Dunarii ai localitati sarbasti si peisaje uimitoare.

  • Podeni - Valea Bahnei - Valea Gherghelului - Poiana Musuroane - Valea Cernei - Baile Herculane – Un traseu greu, pe o distanta mica, insa recomandat numai celor cu o experienta avansata in mountain bike. Se porneste astfel din Podeni, pe un drum abrupt care te introduce direct in ritmul traseului. Pe serpentine, cu urcari si coborari si cu un peisaj montan presarat cu vai abrupte si padure intunecata de pini.Valea Gherghelului macheaza inceputul lung al urcarii catre creasta Muntilor Mehedinti. Din creasta mergem inspre Poiana Musuroane, iar din varf, intr-o zi senina se pot admira Creasta Cernei, Muntii Almajului, Podisul Mehedinti sau Cazanele Dunarii. 

Accesorii biciclete

Daca ne dorim experiente de acest gen si aventuri in locuri uimitoare, trebuie sa studiem putin care sunt cele mai potrivite trasee montane cu bicicleta pentru conditia noastra fizica, pentru tipul bicicletei pe care il detinem si nu in ultimul rand, ce zone ne dorim sa admiram sau sa descoperim. Odata stabilit traseul pe care il vom face, trebuie sa ne echipam ruscacul cu anumite accesorii pentru bicicleta precum precum un kit multifunctional, o pompa de bicicleta, un set de lumini de siguranta pentru bicicleta precum si accesorii reflectorizante in cazul in care nu ajungem la punctul final al traseului in timp util, pe timp de zi. Cu rezerve destule de apa si hrana, cu haine potrivite si voie buna, pornim pe cele mai interesante trasee montane pentru biciclete din Romania!

Related posts

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare