unknown
Filtreaza dupa
Pret
lei lei
Brand
Tip panou
Putere panou (W)
Eficienta
Tip celula
Filter

Panouri solare

Panouri solare – sisteme sustenabile pentru independenta energetica!

Energia solara este la momentul actual una dintre solutiile regenerabile cu cea mai mare crestere la nivel global, fiind principala modalitate prin care putem economisii energie electrica si contribui de asemenea la un viitor mai bun din punct de vedere ecologic!

Panourile solare, cunoscute si sub numele de panouri fotovoltaice, reprezinta acele sisteme utilizate pentru a absorbi razele solare si a le transforma in energie electrica. Un panou solar este de fapt o colectie de celule solare (fotovoltaice) care pot fi folosite pentru a genera energie electrica prin efect fotovoltaic.

Panourile fotovoltaice produc energie electrica sub forma de curent continuu (DC) care se converteste in curent alternativ (AC) cu ajutorul unui invertor, parte componenta obligatorie a unui sistem fotovoltaic. Acest curent este utilizat in general de aparatele electrocasnice si electrice atat din sfera casnica cat si din cea de office.

Realizate din seturi de celule solare de siliciu monocristalin, un material semiconductor, aceste panouri solare functioneaza la capacitate maxima atunci cand sunt expuse la lumina directa a soarelui, insa sunt eficiente si in perioadele reci. Cu structura robusta, rezistente si durabile daca sunt montate corespunzator, panourile solare sunt fiabile si utilizabile pentru zeci de ani, scazand insesizabil in timp aspectul eficacitatii.

Printre cele mai importante avantaje alea panourilor solare trebuie mentionate:

Costuri reduse – instalatiile solare fotovoltaice isi amortizeaza investitia in medie de 5 ani, insa continua sa produca electricitate gratuita pentru o perioada indelungata.

Emisii scazute – una dintre cele mai bune si eficiente modalitati de a reduce semnificativ emisiile de carbon care polueaza intens.

Intretinere minima – fara componente mobile si necesitand foarte putina intretinere, panourile solare sunt incredibil de fiabile, eficiente din punct de vedere al costurilor.

Investitie inteligenta – instalatiile solare fotovoltaice presupun o invetitie durabila si previzibila, cu randamente bune, costuri amortizate si beneficii multiple.

Dovada viitorului – costurile energiei electrice sunt in continua crestere, iar in acest sens, o instalatie solara fotovoltaica va reduce considerabil consumul de energeie electrica de la reteaua publica, producand astfel propria energie electrica gratuita.

Ramanand in sfera articolelor cu incarcare solara, va propunem sa accesati si catalogul nostru de lampi solare, o varietate de articole de iluminat exterior ideale pentru dumneavoastra!

Sistemele de tip panouri solare prezinta 5 functii principale si anume: energie solara, incalzire solara a apei, ventilatie solara si iluminat solar. Cu toate acestea, trebuie sa mentionam faptul ca exista mult mai multe utilizari pentru energia solara, insa proprietatile private si intreprinderile folosesc de obicei energia solara strict in aceste scopuri.

Chiar si in timpul sezoanelor geroase, cu temperaturi de sub 0 grade, panourile solare transforma lumina soarelui in energie electrica. Acest lucru se realizeaza deoarece sistemele de panouri solare absorb energia din lumina abundenta a soarelui, nu din caldura pe care razele solare o emit. De fapt, unele studii demonstreaza faptul ca panourile solare produc energie electrica intr-un mod mai eficient in climatul rece. 

Sus