De ce produse fotoluminiscente GlowMania.ro


Spre deosebire de produsele electronice sau cele alimentate cu baterii produsele noastre fotoluminiscente:


1) Nu consuma curent electric si nu au nevoie de circuite electrice pentru a functiona
2) Nu au nevoie de baterii, rezerve si nu presupun absolut nici o cheltuiala de intretinere
3) Nu explodeaza, nu emit vapori sau caldura, sunt eficiente din punct de vedere energetic si ieftine ca si cost
4) Nu se strica, functioneaza tot timpul
5) Nu sunt radioactive si nu sunt toxice, functioneaza in conditii prietenoase cu mediul inconjurator
6) Nu genereaza pierderi peiculoase, radioactive
7) Nu expira si nu creeaza probleme in stocare
8) Au o durata de viata de cel putin 10 ani

In prezent se gaseste o varietate foarte mare de produse glow in the dark ( fotoluminiscente) de la carcase de telefoane mobile care stralucesc in noapte,tavan instelat stralucitor pana la
jucarii care lumineaza la intuneric.Daca ai vazut vreunul din aceste produse insemna ca sti ca necesita "o incarcare" la lumina.
Se pune  la lumina cateva minute apoi intr-o ambianta intunecata va straluci, lumina, pentru cateva ore.
Toate produsele glow-in-the-dark sau in traducere directa straluceste-in-intuneric contin fosfor.
Fosforul este o substanta care radiaza lumina vizibila dupa ce a fost energizat, incarcat.

Cele mai comune locuri in care gasim fosfor sunt ecranul televizorului, monitorul calculatorului sau luminile fluorescente.
In ecranul televizorului o raza de electroni atinge fosforul si il energizeaza.
Intr-o lumina fosforescenta lumina ultravioleta energizeaza fosforul.In ambele cazuri, ceea ce vedem este o lumina vizibila.

Pentru a obtine un produs fotoluminiscent, glow in the dark, este nevoie de fosfor, care stimulat incarcat de lumina normala, a aiba o persistenta de  cat mai lunga durata.
Fosfori fotoluminiscenti, glow in the dark,p e care Glowmania.ro ii comercializeaza sunt derivati din cristale minerale de provenienta naturala, rare, non-radioactivi,c are
poseda capacitatea unica de a absoarbe si a stoca energie din lumina ambientala.

La intuneric,cristalele instantaneu  emit o lumina stralucitoare prin eliberarea energiei luminoase.Cristalele minerale naturale sunt principala componenta care
energizeaza produsele fotoluminiscente, glow in the dark.
Exista multe tipuri de fosfori cu aceste proprietati.Doua exemple de fosfori care au aceste proprietati sunt Sulfatul de Zinc si Aluminatul de Strintiu.

Sulfatul de Zinc
Cristalele de Aluminat de Zinc sunt considerate a fi prima generatie in domeniul cristalelor fotoluminiscente glow in the dark.


Aluminatul de Strontiu

Aluminatul de Strontiu reprezinta generatia urmatoare in tehnologia luminii cu efect de emitere proprie.Este ceea ce se intalneste azi  la  indicatoarele fotoluminiscente, in jucariile glow in the dark luminiscente, etc
Prezinta o persistenta de  o mult mai mare durata decat Sulfatul de Zinc. Cristalele de Aluminat de Strontiu lumineaza de cel putin 10 ori mai puternic si  de cel putin 10 ori mai mult timp decat cele de Sulfat de Zinc in urma expuneri la lumina.
Aluminatul de Strontiu este recunoscut ca si ingredientul esential pentru performanta satisfacatoare a produselor fotoluminiscente menite pentru siguranta precum semne rutiere, indicatoare pentru evacuare in situatii de urgenta,etc
Cristalele fotoluminiscente comercializate de catre Glomania.ro au fost create pe baza ultimelor descoperiri din indrustia tehnologiei fotoluminiscente glow in the dark fiind in exclusivitate pe baza de Aluminat de Strontiu.

  Sus