Vizibilitate si siguranta cu vopseaua reflectorizanta alba

De : Diana - Categorii : Inedite

Vizibilitate si siguranta in trafic

Vizibilitate si siguranta cu vopseaua reflectorizanta

Vopseaua reflectorizanta este la fel ca orice vopsea normala la lumina. Insa datorita compozitiei speciale la intuneric vopseaua reflecta lumina si are un efect luminescent, evidentiind astfel obiectul vopsit intr-un mod interesant si, desigur, util.

De obicei, cand lumina ajunge la un obiect, este absorbita partial de acesta, insa proprietatea vopselei reflectorizante, mai exact aceea de a reflecta lumina, presupune respingerea undelor luminoase, astfel creandu-se efectul luminescent si impresia ca obiectul vopsit lumineaza si el. Acest efect este si mai puternic in cazul vopselei reflectrorizante de culoare alba!

Ideea vopselei reflectorizante a fost inspirata din semnalizarea rutiera si adaptata pentru a avea o utilizare vasta, fiind foarte eficienta la lasarea serii si pe timpul noptii.

Vizibilitate si siguranta cu vopseaua refectorizanta

Datorita rezistentei chimice foarte bune, poate fi aplicata pe orice tip de suprafata, atat in interior, cat si in exterior deoarece este rezistenta la intemperii. Astfel poti transforma obiecte din lemn, din metal, plastic, textil sau din orice alt material, vopsindu-le intr-un alb placut, luminescent la intuneric.

Pe langa efectul decorativ, vopseaua reflectorizanta are si rolul de a proteja suprafeta acoperita. Formeaza o pelicula semilucioasa, elastica si rezistenta la apa, cu o stabilitate mare in timp la conditiile meteo, la radiatii ultraviolete si schimbarile de temperatura.

Ce poti face cu vopseua reflectorizanta alba

Cea mai utilizata si practica este vopseaua reflectorizanta de culoare alba. Aceasta permite marcarea vizibila a obiectelor sau chiar a obstacolelor pentru conducatorii auto sau pentru cei care au o sursa de lumina pe timpul noptii. Foarte potrivita este pentru marcajele de acces, pentru gardul, stalpii sau pomii din fata casei (sa fii sigur ca nu treci pe langa ;) ). De asemenea, pentru a spori vizibilitatea si siguranta in trafic, poti vopsi cu alb reflectorizant bara de protectie a masinii sau remorcii, dar si pentru echipamentele de camping si de ciclism.

Bicicleta vopsita complet cu vopsea reflectorizanta alba

Cu atat mai mult, daca obisnuiesti sa mergi cu bicicleta si la lasarea serii, ai nevoie de o vizibilitate cat mai mare in trafic. Pe langa accesoriile luminoase obligatorii si vesta reflectorizanta, iti propunem o solutie practica si interesanta pentru bicicleta ta. Descopera in pozele din articol idei pentru bicicleta ta acoperita cu vopseaua reflectorizanta alba!

Ai grija de siguranta ta cand esti pe bicicleta

Daca ai si alte idei interesante pentru folosirea vopselei reflectorizante albe, suntem curiosi sa le aflam :)

Transforma si accesoriile in obiecte reflectorizante

Biciclete nocturne reflectorizante

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare