Chat pe WhatsApp
SERVICIILE NOASTRE
Plata ramburs sau cu cardul
Plata ramburs sau cu cardul
4 Banci Partenere – Pana la 12 rate cu dobanda ZERO!
Produse cu garantie
Produse cu garantie
Ne ocupam direct de garantii fara intermedieri.
Suport Clienti rapid
Suport Clienti rapid
Serviciu Live - pentru raspunsuri imediate!
Retur 30 zile
Retur 30 zile
Gratuit – De la preluare la returnarea in depozit!

Top 5 beneficii ale sportului asupra sanatatii noastre

De : Malvina - Categorii : Noutati

Odata cu venirea sezonului rece, avem tendinta sa fim mai sedentari, spre deosebire de sezoanele calde unde petrecem mai mult timp in aer liber si automat suntem mai activi. Este cert faptul ca suntem constienti ca o viata activa este in beneficiul nostru si specialistii continua sa sublinieze faptul ca a face sport si fitness ne imbunatateste in mod direct sanatatea. Pe langa multiplele efecte pe care le are asupra corpului uman, sportul ne influenteaza totodata si sanatatea mintala. Exercitiile fizice nu doar ca mentin forma corpului, acestea joaca de asemenea si un rol important si in prevenirea bolilor, pierderii memoriei, scaderea colesterolului sau combaterea diabetului. In zilele noastre suntem din ce in ce mai sedentari si adoptam un stil de viata tot mai nesanatos, aspecte care au numai efecte nocive asupra sanatatii noastre, motiv pentru care este esential sa acordam mai multe prioritate sportului pentru a ne mentine mai sanatosi, mai puternici si mai feriti de boli grave. Mai mult decat atat, este important ca aceste obiceiuri sa fie mai comune generatiilor prezente si in special sa le fie insufleta generatiilor viitoare.

Sport si fitness

Deci, de ce este sportul benefic pentru noi? In urmatoarele randuri va vom prezenta un top al celor mai importante beneficii pe care ni le ofera sportul atunci cand il practicam zilnic.

1. Sportul va protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare

Boala vasculara este la momentul actual una dintre principalele cauze de deces! Ramanand inactiv, riscul de a dezvolta o astfel de boala creste semnificativ si tocmai din acest motiv ar trebui sa luam sa atitudine si fim mai activi si interesati de sanatatea noastra. Antrenarea sistemului cardiovascular prin activitati fizice poate proteja si intari inima pe termen lung. Sportul ajuta la reducerea riscului de coagulare si la excluderea riscului unui atac de cord prin evitarea hipertensiunii arteriale.

Pe langa rolul protector, exercitiul fizic este recomandat si persoanelor care sufera deja de boli cardiovasculare, atat timp cat este adaptat conditiei lor fizice. Pentru aceste persoane trebuie efectuate in prealabil unele analize si mai apoi medicul poate recomanda tipul si durata exercitiilor potrivite conditiei lor fizice si medicale.

2. Sportul previne cancerul si bolile metabolice

Chiar si in stare buna de sanatate, sportul permite unei persoane sa previna riscurile asociate cancerului, in special cancerul de san pentru femei si cancerul de prostata la barbati. Pentru aceste tipuri de cancer, la femei se poate reduce cu pana la 40%, iar la barbati si pana la 50%.

Bolile metabolice precum diabetul sau colesterolul, care sunt semne de deficiente sau tulburari ale organismului, pot fi de asemenea combatute sau reglate prin sport si fitness. Exercitiile fizice zilnice, chiar si pentru numai 30 de minute ar fi suficiente pentru a evita un sindrom metabolic. Acest minim de efort regulat sustinut ajuta foarte mult la mentinerea sanatatii si la combaterea acestor tipuri de boli.

3. Sportul devine declinul cognitiv

Activitatea fizica are, de asemenea, o influenta clar pozivita asupra cognitiei, datorita unei mai bune oxigenari a creierului si a muschilor. Intr-adevar, cu cat sunt folositi mai mult muschii pentru a exercita o activitate, cu atat vor avea nevoie de mai putina energie pentru a-si indeplini functia pe termen lung. O alta ipoteza confirmata este faptul ca sportul aduce bucurie si satisfactie oamenilor: memoria si somnul se pot imbunatati considerabil, se reduce anxietate, depresia si stresul si ne ofera de asemenea si un sentiment de bine.

4. Sportul intareste sistemul osos

Efectuarea activitatilor fizice moderate si regulate aduce un beneficiu major si anume: solidifica oasele prin imbunatatirea densificarii acestora. In timpul efortului fizic oasele sunt supuse unor usoare socuri si tractiuni, efecte care ajuta la marirea capacitatii de a se repara si de a deveni mai puternici. Cu toate acestea, rezultatele asupra oaselor se vad abia dupa cateva luni bune de antrenament, deoarece oasele se repara foarte lent.

5. Activitatea fizica regulata este importanta la orice varsta, copii, adulti sau seniori!

Sportul este recomandat la toate varstele si implica toate generatiile!

In timp, oasele devin din ce in ce mai casante, iar riscul de fracturi creste, motiv pentru care este important ca ideea de a face un sport care sa ii incante sa le fie insuflat copiilor inca de mici si cu acest obicei sa ramana pentru intreaga viata. Fara practica regulata de-a lungul vietii, oasele noastre sunt mult mai fragile si cu siguranta aceste aspecte le resimtim.

Persoanele tinere au oportunitatea de a practica sporturi mai intense si mai solicitante, iar pentru persoanele de 40-50 de ani, tipul de sport practicat ar trebui adaptat capacitatilor fizice si nu numai. Pentru persoanele mai in varsta, de peste 65 de ani, exista recomandari specifice in legatura cu activitatea fizica, insa este foarte important ca acestea sa faca miscare regulata, chiar si numai plimbari line.

Mai mult decat atat, chiar daca poate nu ne dam seama, sportul este de asemenea, o oportunitate excelenta de a socializa si de a construi relatii. Parca altfel suntem determinati sa facem sport daca avem un prieten bun cu care sa impartasim aceasta activitate!

Acum, in final, depinde numai de dumneavoastra sa aveti vointa pentru a fii mai activ, deoarece cu siguranta intelegeti importanta unei activitati fizice realizate in mod regulat. Sanatatea noastra este unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui sa ne preocupam mai mult si mai des, iar sportul este una dintre cele mai benefice si direct influentabile activitati asupra corpului si mintii noastre.

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare