Chat pe WhatsApp
SERVICIILE NOASTRE
Plata ramburs sau cu cardul
Plata ramburs sau cu cardul
4 Banci Partenere – Pana la 12 rate cu dobanda ZERO!
Produse cu garantie
Produse cu garantie
Ne ocupam direct de garantii fara intermedieri.
Suport Clienti rapid
Suport Clienti rapid
Serviciu Live - pentru raspunsuri imediate!
Retur 30 zile
Retur 30 zile
Gratuit – De la preluare la returnarea in depozit!

Solutii eficiente care te scapa de microbii si bacteriile din casa ta

De : Ioana - Categorii : Inedite

Fie ca le folosim strict in acest context al pandemiei, fie ca le vom pastra si dupa incheierea ei, metodele de igienizare a locuintei isi vor mentine oricand rolul. Ne protejeaza sanatatea si ne ajuta sa prevenim anumite afectiuni. In plus, dupa o curatenie facuta ca la carte, parca atmosfera din intreaga casa se schimba radical. Aerul este improspatat, iar ordinea din jur ne determina sa fim mai relaxati si sa ne simtim mai confortabil si in singuranta. De aceea, am pregatit in acest articol cateva trucuri prin care poti schimba „vibe-ul” locuintei tale, reusind, in acelasi timp, sa tii departe de tine si familia ta, bacteriile si microbii daunatori. Iata cateva sugestii pe care le poti pune in practica rapid.

Igienizeaza-ti corect mainile

Este una dintre regulile care trebuie sa ramana, indiferent daca vorbim de o pandemie sau nu. Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii a realizat o serie de recomandari privind curatarea si dezinfectarea suprafetelor din gospodarii, iar printre ele se numara, desigur, si aceea privind spalarea mainilor dupa indepartarea manusilor sau imediat dupa ce intri in casa. Pentru aceasta, se poate aplica solutia clasica: apa si sapun antibacterian sau un dezinfectant care contine cel putin 70% alcool. In plus, nu uita ca acesta poate irita si usca pielea, asa ca este indicat sa iti protejezi mainile cu crema hidratanta sau sa folosesti un gel special pentru maini.

Vezi toate ofertele noastre de solutii dezinfectante

Sterilizeaza si purifica aerul cu ajutorul lampilor UV

 

Calitatea aerului de care ne bucuram in casa este esentiala pentru sanatatea si bunastarea noastra. Particulele fine de praf si mucegaiul sunt cativa dintre factorii poluanti care pot provoca anumite alergii sau afectiuni respiratorii mai putin dorite. Uleiurile esentiale de lavanda si tea tree pot avea actiune antibacteriana, asa ca le poti utiliza in odorizantul de camera. Astfel, daca vrei sa adaugi un plus de protectie impotriva diverselor boli, specialistii recomanda utilizarea purificatoarelor capabile sa filtreze aerul si sa elimine din fiecare incapere alergenii, mucegaiul, fumul de tigara, praful, noxele, acarienii si multe altele. Una dintre cele mai eficiente modalitati prin care poti elimina microbii si virusurile din aer poate fi oferita de sterilizatoarele si lampile UV care functioneaza cu un consum redus de energie. Lumina ultraviolet distruge un spectru larg de bacterii, virusuri, spori de mucegai, alge si chiar protozoare, fiind solutia perfecta pentru a obtine un mediu steril in cel mai rapid mod.

 

Vezi toate ofertele noastre de Lampi UV

Dezinfecteaza obiectele pe care se acumuleaza cele mai multe bacterii

       

O alta recomandare importanta este sa curatam suprafetele obiectelor atinse frecvent. De regula, acestea sunt: clantele, manerele usilor, ale dulapurilor, intrerupatoarele, birourile, mesele, robinetele, toaletele. De asemenea, device-urile pe care le folosim des (telefoane, tablete, tastatura, casti) trebuie dezinfectate frecvent. Acestea pot fi curatate cu solutii speciale pe baza de alcool, dar si prin lampi sterilizare cu tub UVC, care au o eficienta de distrugere a microorganismelor de 99.9%. Aceasta mini lampa bactericida este potrivita pentru a steriliza si dezinfecta diverse obiecte sau suprafete, distrugand virusurile si bacteriile, impiedicand astfel inmultirea acestora. Lampa este usor de utilizat prin simpla conectare a acesteia la reteaua electrica si prin actionarea butonului ON/OFF pentru pornire, respectiv oprire.

 

Pe langa device-urile pe care le folosesti des, important este sa acorzi atentie si altor zone cheie din casa. Organisme microscopice pot trai in locuri la care nu te-ai fi gandit niciodata. Conform specialistilor, cele mai vulnerabile si expuse obiecte din casa sunt:

 

     Telecomanda si tastatura calculatorului sunt populate de numerosi microbi;

     Buretii, lavetele, prosoapele de bucatarie, tocatorul pentru carne si legume pot fi gazde primitoare pentru multi agenti patogeni, de aceea trebuie schimbate frecvent;

     Aparatul de facut cafea trebuie spalat pe interior dupa 40-80 de utilizari, pentru a elimina bacteriile si mucegaiurile care s-ar putea dezvolta;

     Lenjeria de pat poate fi un loc propice pentru dezvoltarea bacteriilor periculoase pentru sanatate;

     Perdeaua si covoarele pot acumula mult praf, dar si microbi;

     Mediile umede, cum sunt toaleta, chiuveta, cada, trebuie dezinfectate frecvent cu solutii speciale pe baza de clor;

     Podelele, parchetul, trebuie curatate cel putin o data pe saptamana cu un detergent special;

     Germenii au nevoie de un mediu umed pentru a se dezvolta, de aceea recomandat este sa aerisesti casa cat mai des, in special baia, imediat dupa ce faci dus sau sa utilizezi purificatoare de aer performante.

 

Prevenirea anumitor boli se poate realiza atat printr-o igienă atenta, cat si prin metode de dezinfectare a locuintei, cel putin o data pe saptamana. Prin respectarea unor reguli simple de intretinere, putem construi un mediu sigur, confortabil si placut chiar la noi acasa.

 

Sursa foto: Shutterstock

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare