SERVICIILE NOASTRE
Plata ramburs sau cu cardul
Plata ramburs sau cu cardul
4 Banci Partenere – Pana la 12 rate cu dobanda ZERO!
Produse cu garantie
Produse cu garantie
Ne ocupam direct de garantii fara intermedieri.
Suport Clienti rapid
Suport Clienti rapid
Serviciu Live - pentru raspunsuri imediate!
Retur 30 zile
Retur 30 zile
Gratuit – De la preluare la returnarea in depozit!

Pregatirea bicicletei pentru primavara – 10 pasi esentiali!

De : Malvina - Categorii : Inedite

Pentru multi dintre noi, pedalatul reprezinta activitatea sportiva preferata si nu numai, este modul prin care ne place sa ne destindem dupa cate o zi obositoare de munca, sa ne recream si sa ne eliberam mintea de stres si ganduri negative.

Odata ce natura si vremea prevestesc sosirea primaverii, gandul nostru zboara la plimbarile relaxante pe biciclete, la excursii in natura si la peisaje minunate pe care le putem descoperi pe traseele pe care le vom parcurge. Asadar, daca soarele este tot mai prezent pe cer si daca gradele sunt pozitive, este tipul sa va asigurati ca bicicleta dumneavoastra este pregatita pentru a rula din nou pe teren. Pentru acest proces, va propunem o lista de 10 pasi esentiali prin care sa va pregatiti bicicleta pentru sezonul cald.

Iata ce trebuie sa bifati:

1. Reglati scaunul bicicleteiScaun Bicicleta

Daca bicicleta dumneavoastra a fost depozitata pe perioada iernii, asigurati-va ca strangeti si reglati corespunzator scaunul inainte de a porni la drum. Un scaun de bicicleta slabit nu este doar inconfortabil , ci poate de asemenea provoca si probleme atunci cand sunteti pe bicicleta. De asemenea, daca husa scaunului s-a uzat in timpul depozitarii, este recomandat sa o inlocuiti cat mai repede.

Schimbatoare bicicleta

2. Reglati schimbatoarele

Veti dori ca treptele bicicletei sa se schimbe usor in tipul pedalarii, iar daca bicicleta nu a fost utilizata pentru o perioada de timp, atunci este posibil ca schimbatorul sa necesite ajustare. Folosind un suport pentru biciclete, puneti bicicleta cu capul in jos si rotiti pedalele pentru a rula in trepte, verificand astfel daca se schimba corect si usor. Daca schimbatoarele trebuie ajustate, acest lucru se poate realiza foarte simplu cu o surubelnita cu cap Philips.

3. Verificati presiunea in anvelopePresiune anvelope

Unul dintre primele lucruri pe care orice biciclist ar trebui sa le verifice inainte sa plece la drum, este presiunea din anvelope. Toate anvelopele vor pierde aer pe perioada depozitarii, chiar daca au stat nemiscate luni de zile. Recomandat este sa verificati instructiunile producatorului pentru a afla presiunea recomandata pentru anvelopele modelului de bicicleta pe care il detineti. Dupa verificarea instructiunilor, puteti utiliza fie o pompa de picior sau mana, fie o pompa electrica pentru a obtine presiunea corecta in anvelope.

Frana bicicleta

4. Verificati manetele de frana

Este foarte important ca franele bicicletei sa functioneze corespunzator! Situatiile neprevazute se pot ivi in orice moment, motiv pentru care franele trebuie ne tina in siguranta atunci cand le vom folosi. Testati manetele de frana si observati daca acestea cupleaza placutele de frana in mod normal. Franele nu ar trebui sa se blocheze ci trebuie sa opreasca complet roata atunci cand este in miscare. Daca maneta de frana trebuie ajustata, puteti face acest lucru desuruband usor dispozitivul de reglare al cilindrului.

5. Verificati placutele de franaPlacute de frana

De asemenea trebuie verificate si placutele de frana inainte de a porni la drum! Pentru a functiona corespunzator trebuie sa verificam ca acestea sa nu fie nici slabite si nici uzate, Vom regla cablul de frana cu o surubelnita daca placutele sunt prea departe de janta, insa daca sunt uzate, trebuie clar inlocuite! Daca placutele de frana scartaie atunci cand franam, trebuie sa le curatam, iar pentru acest proces exista spray-uri degresante special destinate acestui proces.

Lant bicicleta

6. Verificati lantul bicicletei

Daca lantul bicicletei dumneavoastra s-a slabit in timp, atunci riscati sa se desprinda atunci cand pedalati si va puteti accidenta. Apasati cu degetele pe partea superioara a lantului pentru a verifica tensiunea lantului. Cand faceti acest lucru, lantul bicicletei nu ar trebui sa se miste mai mult de 1 cm. In mod normal si natural, dupa un timp, lanturile bicicletelor se pot slabi si intinde, motiv pentru care acestea trebuie inlocuite.

7. Nu uitat de spite!Spite bicicleta

Spitele au rolul de a transfera sarcinile intre butuc si janta, care sunt cauzate de greutatea ciclistului si a bicicletei. Daca rotile isi schimba forma, atunci trebuie stranse spitele pentru a reveni la pozitia ideala. Pentru acest proces se utilizeaza cheia pentru spite, iar acestea se strang de la baza, fiecare spita in parte, Trebuie de asemenea sa va asigurati ca nu strangeti prea mult spitele, deoarece prea multa tensiunea poate crea deformari sau crapaturi in janta.

Lubrifiant uscat

8. Aplicati lubrifiant uscat

Dupa un timp, este posibil ca partile componente ale pedalei sa nu se miste corect, motiv pentru care trebuie sa aplicam putin lubrifiant uscat pentru a le repara.

*Diferenta dintre lubrifiant uscat si umed consta in faptul ca lubrifiantul uscat este aplicat in formula umeda, iar apoi se usuca avand o consistenta asemenatoare cu ceara, astfel incat sa nu absoarba multa murdarie. Cel umed in schimb va ramane la aceasta consistenta pana cand este sters, fiind in general mult mai gros fata de lubrifiantul uscat.

9. Verificati echipamentul de sigurantaStop bicicleta

Daca am verificat, reparat sau inlocuit componentele bicicletei noastre astfel incat totul sa functioneze corespunzator, trebuie sa ne asiguram ca si echipamentele de siguranta functioneaza corect inainte de a pleca la drum cu bicicleta. Asadar, farul alb si galben, farul stop spate bicicleta rosu, un dispozitiv fluorescent-reflectorizant rosu, o sonerie electrica un kit bicicleta nocturna fosforescenta sau o banda reflectorizanta autoadeziva reprezinta cateva optiuni de echipament care sa va ofere siguranta in trafic atunci cand circulati cu bicicleta.

Scaun copii bicicleta

10. *Asigurati scaunul pentru copii

Daca aveti un scaun pentru copii sau un suport atasat la bicicleta, atunci este important ca si acesta sa fie verificat inainte de a fi pus in functiune. Verificati vizual daca scaunul nu prezinta fisuri sau rupturi si asigurati-va ca este bine atasat de bicicleta. In caz contrar, acest suport trebuie fixat corespunzator pe bicicleta in functie de specificatiile producatorului.

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare