Pavilioanele de gradina - utilizare versatila

De : Diana - Categorii : Inedite , Noutati

Amenajarea unui loc de relaxare în curte sau grădină poate fi de multe ori dificil de realizat, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte pentru a avea locul perfect. Dacă vrei un loc de relaxare care să poată fi utilizat cât mai mult pe parcursul anului atunci un pavilion de grădină va fi alegerea excelentă. Te va proteja atât de razele soarelui cât și de o ploaie spontană de vară și vânt. Avantajul pavilioanelor de grădină stă în faptul că sunt potrivite pentru destul de multe activități. Pe lângă amplasarea unui pavilion în scop recreativ, acesta poate fi utilizat și pentru comerț, spațiu pentru divertisment sau zonă pentru luat masa. Va fi excelent mai ales în zonele în care nu prea sunt copaci care să protejeze de razele arzătoare ale soarelui.

Pavilion de gradina

La ce poate fi folosit un pavilion pentru grădină

Cum spuneam și mai sus, un pavilion poate fi utilizat pentru diverse activități dar cel mai frecvent scop al utilizării este amenajarea unui loc de relaxare. Poți amenaja un loc pentru luat masa alături de familie și prieteni, poți concepe o zonă de relaxare cu scaune și măsuță pentru cafea sau poți face chiar o zonă pentru grătar. Va deveni locul tău preferat pentru relaxare!

Cortul tip pavilion mai poate fi folosit și pentru comerț cum ar fi o tarabă în piață sau pe marginea drumului cu diverse produse. Atât persoana care se va ocupa cu vânzarea cât și marfa  vor fi protejate permanent de razele soarelui sau de ploaie având astfel marfa în siguranță. Pavilionul poate fi utilizat și pentru a desfășura diverse spectacole de divertisment cu număr redus de persoane.

cort tip pavilion

Avantajele utilizării pavilionului de grădină

Un avantaj semnificativ al pavilioanelor de grădină este faptul că pereții acestora pot fi detașați foarte ușor astfel încât atunci când vremea permite, te poți bucura de aerul proaspăt care va circula liber. În cazul unei vremi capricioase vei fi mereu pregătit și ferit atașând pereții care te vor proteja de ploaie și vânt, astfel, poți avea oricând un pavilion închis sau deschis.

Cu un pavilion de grădină rezistent la ploaie îți poți desfășura liniștit activitățile fără a fi deranjat de vremea de afară. Dacă alegi un pavilion de grădină cu un cadru din aluminiu atunci îl poți lua cu tine la picnic, pescuit sau alte activități recreative.

pavilion gradina impermeabil

Alegerea pavilionului potrivit pentru tine

Cadrul ușor sau robust. Structura cadrului este foarte importantă în alegerea pavilionului potrivit pentru tine. Dacă vrei un pavilion care să nu fie greu de transportat atunci ai nevoie de un pavilion care să aibă un cadru ușor. Trebuie luat în calcul faptul că un astfel de pavilion poate fi instabil în cazul unei furtuni puternice. Dacă dorești un pavilion stabil pe care nu ai în plan să îl muți prea des din locul în care l-ai amplasat atunci un pavilion cu cadru din oțel va fi alegerea potrivită. Un astfel de pavilion va face față oricărui sezon.

Dimensiunea. Un alt aspect care trebuie luat în calcul atunci când alegi pavilionul este dimensiunea acestuia. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție trebuie să îți faci o imagine vizuală cu ce vrei să amplasezi în interiorul pavilionului pentru a evita aglomerația și înghesuiala lucrurilor iar spațiul să fie suficient pentru toată familia.

Materialul copertinei. Copertina are cel mai important rol și anume rolul de a proteja persoanele din interior. Aceasta trebuie să fie rezistentă la razele UV și impermeabilă pentru a nu permite ploii să pătrundă în interior.

Copertinele din poliester sunt ușoare și durabile însă, când vine vorba de precipitații ambundente materialul începe să se îmbibe iar apa va pătrunde în interior. Totodată factorul de protecție UV nu este unul foarte ridicat deci, acest tip de copertină este potrivită pentru perioadele de primăvară în care ploile nu sunt dese iar razele soarelui nu sunt atât de arzătoare.

Copertinele din polietilenă sunt mult mai rezistente comparativ cu cele din poliester însă trebuie să ai foarte mare grijă dacă intenționezi să pozitionezi pavilionul deasupra unui grătar deoarece polietilena este foarte inflamabilă. Există soluții de ignifugare cu ajutorul cărora poți trata materialul pentru a reduce riscul unui incendiu.

Pe lângă un spațiu de relaxare, un pavilion de grădină va fi excelent chiar și atunci când vrei să îți ți ziua de naștere. Bucură-te de momente de relaxare într-un loc amenajat pe placul tău care să te încarce cu energie.

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare