Chat pe WhatsApp
SERVICIILE NOASTRE
Plata ramburs sau cu cardul
Plata ramburs sau cu cardul
4 Banci Partenere – Pana la 12 rate cu dobanda ZERO!
Produse cu garantie
Produse cu garantie
Ne ocupam direct de garantii fara intermedieri.
Suport Clienti rapid
Suport Clienti rapid
Serviciu Live - pentru raspunsuri imediate!
Retur 30 zile
Retur 30 zile
Gratuit – De la preluare la returnarea in depozit!

Pandemia COVID-19 - alege sa fii in siguranta la birou!

De : Ioana - Categorii : Inedite

In doar câteva luni pandemia COVID-19 a trecut granitele si oceanele, ucigând mii, îmbolnăvind milioane și forțând alte milioane să țină cont de haosul economic și personal al carantinei.

Pandemia a pornit o cursă globală atât pentru un vaccin eficient cât și pentru testele rapide si exacte dar nu sunt singurul front pentru a combate virusul SARS-COV-2. Pana la conturarea lor este clar ca va trebui sa ne adaptam la convietuirea cu nemilosul corona. Iar cum intoarcerea la job si la activitatile economice indispensabile este vitala, la fel de importanta precum sanatatea noastra, avem deja cateva instrumente validate care surprind si distrug noua forma a coronavirusului. Printre acestea se numara puterea luminii UV-C care inactiveaza noul corona virus si care ne poate asigura un mediu de lucru curat, dezinfectat si mai sigur pentru angajati. Folosite cu precadere in unitatile spitalicesti in nu doar in timpul acestei crize, lampile bactericide sunt un aliat important in lupta cu coronavirusul ramanand practice si usor de achizitionat.

Lampile bactericide UVC – sterilizare 99.9% a coronavirusului

Cu multa vreme inainte ca pandemia COVID-19 să câștige un impuls global, oamenii de știință implementasera deja dezinfecția cu raze ultraviolete, lumina UV-C fiind generată cel mai frecvent prin intermediul lămpilor bactericide care asigura, convenabil si fara substante chimice, igienizarea spatiilor medicale sau publice, a birourilor sau a unitatilor de productie, eliminand in mod eficient microorganismele daunatoare sanatatii.

Folosite deja pe scara larga si cu precadere in unitatile spitalicesti in timpul acestei crize, lampile bactericide se remarca astfel ca un aliat indispensabil in lupta cu COVID-19, raportand o sterilizare de 99.9% a coronavirusului.

Microorganismele sunt inactivate de lumina UV-C ca urmare a deteriorării acizilor nucleici. Energia ridicată asociată cu energia UV de lungime de undă scurtă, în principal la 254 nm, este absorbită de ARN-ul celular și ADN-ul. Această absorbție a energiei UV-C formează noi legături între nucleotidele adiacente, creând legături duble sau dimeri. Dimerizarea moleculelor adiacente, în special timina, este cea mai frecventă deteriorare fotochimică. Formarea de numeroși dimeri de timină în ADN-ul bacteriilor și virusurilor previne replicarea și incapacitatea de a se infecta.

Lumina UV-C si-a demonstrat eficacitatea împotriva organismelor patogene, inclusiv a celor responsabili de holeră, poliomelita, febra tifoida, hepatită și alte boli bacteriene, virale și parazite.

 

Cum alegi lampa bactericida?

Achizitionarea unei lampi bactericide in aceasta perioada este clar un avantaj in fata coronavirusului, prin urmare pentru a face o alegere perfecta pentru nevoile tale este necesar sa cunosti cateva aspecte ce caracterizeaza aceste produse. Cea mai importanta componenta este tubul bactericid. Acesta are un aspect comun, asemanator ca dimensiuni si caracteristici cu tuburile fluorescente obisnuite, fiind confectionat dintr-o sticla speciala denumita cuart. Interiorul tubului bactericid contine un invelis protector, care limiteaza deprecierea radiatiei ultraviolete UV-C (100-280 nm) catre valori extrem de joase.

Lampile bactericide care emit radiatii directe UV-C la lungime de unda 253.7 nm, unde eficacitatea este maxima, distrug irevocabil bacterii, virusi, mucegaiuri, fungi, si oricare alte microorganisme, fiind o modalitate perfecta de a mentine nivelul de puritate microbiologica in salile de operatie, laboratoare, farmacii, in industria alimentara, cosmetica, farmaceutica, spitale, hale de productie, birouri, cabinete medicale, etc.

Eficiența lămpii UV este, de asemenea, proporțională cu puterea sa, măsurată în wați și cantitatea de timp a expunerii - cu cât este mai mare puterea și / sau timpul de expunere mai lung, cu atât tratamentul cu radiații este mai eficient.

Dincolo de puterea in Watt a tuburilor bactericide unul din aspectele importante de analizat la cumpararea  lampilor bactericide este capacitatea acestora de a emite sau nu ozon in timpul sterilizarii.

Prin urmare distingem doua tipuri de lampa bactericida, una cu capacitatea de a sterilizata suprafetele pe care lumina UV-C cade direct, iar alta este lampa bactericida germicidala cu ozon care asigura dezinfectia suprafetelor cat si a aerului din incapere.

O lampa bactericida care sterilizeaza strict suprafetele obiectele dintr-o incapere este cea care nu produce ozon si care, prin functionare, are efect maxim doar asupra obiectelor expuse direct luminii UV, sau asupra celor aflate in raza directa a lampii. O lampă UVC care emite lumină UVC sterilizează suprafețele lucrurilor precum haine, încălțăminte, covoare, lenjerie de pat, mobilier etc. Si poate fi utilizat în mod regulat pentru curățarea interioară.

 

Ozonul va ajuta la o mai bună dezinfectare.

Pentru a dezinfecta in mod deplin o incapere este necesara o lampa bactericida care strilizeaza si aerul, in consecinta produce ozon, aceasta tratand cu efectul sau germicidal atat suprafetele cat si aerul din incinta unde este expusa. Aceasta are in general o lungime de unda aproximativa de 254 nm, care va crea ozon din oxigenul atmosferic, prin fotoliza moleculei de oxigen (O2).  Aceasta va perturba molecula și va crea atomi de oxigen valenți (O) care apoi se vor atașa la orice molecule individuale de oxigen (O2) pentru a crea ozon (O3).

Lampa germicidala UVC poate fi astfel folosită în principal pentru sterilizarea și dezinfectarea aerului în cabinetele medicale și cosmetice, săli de operație, săli de tratament, poate fi folosită și pentru sterilizarea și dezinfectarea altor încăperi unde este necesară sterilizarea aerului.

Atentie insa, dupa orice forma de sterilizare cu lampa bactericida este recomandat sa aerisiti incaperea pentru minim 15-30 de minute pentru a o folosi mai apoi in deplina siguranta pentru personalul uman.

Lampa UV de 254 nm poate provoca iluminarea ochilor atunci când lucrați aproape de oameni și animale. Este recomandat ca persoanele sau animalele de companie să nu fie în cameră atunci când lampa este aprinsă, sau cel puțin să nu privească direct în lumină. Lucruri precum tablouri, pânze, fotografii etc., care pot fi deteriorate de lumina soarelui, nu sunt, de asemenea, recomandate să fie expuse la lumina directă a lămpii.

Vă rugăm să vă asigurați că persoanele și animalele de companie nu sunt în cameră atunci când lampa UV este aprinsă.

In functie de activitatea dumneavoastra puteti opta sa achizitionati lampi bactericide destinate suprafetelor, pentru spatiilor reduse, sau chiar halelor de productie ori cabinetelor medicale care necesita si sterilizarea aerului. Alege sa iti reiei activitatea in deplina siguranta! Alege de aici lampa bactericida potrivita!

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare