Chat pe WhatsApp

Hamacele - cum alegi hamacul potrivit?

De : Diana - Categorii : Inedite

Cu toate că în trecut hamacul era folosit pentru a dormi, în zilele noastre acesta a devenit un accesoriu utilizat în special pentru relaxare. Cu timpul, tipurile de hamace au devenit din ce în ce mai diverse având în prezent la dispoziție o gamă foarte variată din care putem alege. Acestea au devenit populare prin faptul că oferă multe opțiuni de utilizare, fiind potrivite atât pentru curte și grădină cât și pentru camping, la piscină, pe balcon sau chiar și în interiorul casei.

Cum alegi un hamac?

Deoarece hamacele sunt utilizate cel mai mult vara, este foarte important să acordăm atenție materialului din care sunt realizate. Dacă dorești să achiziționezi un hamac pentru curte, grădina sau terasă, atunci poți opta pentru un hamac din bumbac sau din poliester.

  camping

Un hamac din bumbac va fi foarte confortabil datorită proprietăților sale de modelare dupa forma corpului. Dezavantajul hamacelor din bumbac este faptul că nu se usucă usor ceea ce poate duce la formarea mucegaiului. De aceea, dacă achiziționezi un hamac din bumbac îți recomandăm să îl amplasezi într-un loc ferit de ploaie și umezeală.

Hamacele din poliester sunt mult mai rezistente la umiditate și pot fi destul de confortabile chiar dacă materialul nu are aceleași proprietăți de întindere precum bumbacul.  

Dacă ești în căutarea unui hamac pentru camping și excursii atunci îți recomandăm un hamac realizat din nailon. Cu toate că acest material este lipsit de flexibilitate, poate fi chiar confortabil și se dovedește a fi foarte rezistent la rupere. În plus, se usucă foarte repede ceea ce îl face perfect pentru camping sau ieșiri în natură. Pentru o relaxare garantată chiar și pe timp de seară, poți alege un hamac care să fie echipat cu plasa anti-țânțari.

hamac tip leagan

Hamacele pot fi folosite și în interior nu doar în exterior. Poți amenaja un loc de relaxare chiar la tine în living sau pe balcon utilizând un hamac tip leagăn care poate fi suspendat de tavan sau de un suport. Pe langa relaxare, hamacul va da un plus de personalitate încăperii.

Click AICI pentru a vedea gama noastră de hamace.

Montarea corectă a hamacului 

Cu toate că poate părea banal, montarea hamacului este strâns legată de confortul pe care acesta îl oferă. În plus, contează foarte mult dacă hamacul va fi utilizat de adulți sau de copii. În acest sens, în rândurile de mai jos se regăsesc mici sfaturi pentru o montare corectă a hamacului.

Montarea între copaci – Este important să ne asigurăm că am ales doi copaci suficient de rezistenți pentru a susține greutatea. Distanța potrivită dintre copaci este de 3-5 metri pentru o întindere corespunzătoare a hamacului. Înalțimea punctelor de ancorare trebuie să fie aproximativ la jumătatea înalțimii copacilor. Dacă montam hamacul prea sus, riscul de accidentare crește. Hamacul trebuie să atârne la o înalțime de aproximativ 30-45 cm fața de pământ.

Montarea în interior – Hamacele tip leagăn/scaun care se agață de tavan, se prind într-un singur punct și se vor ancora doar în beton, nicidecum în cărămidă sau rigips. Dacă tavanul este cu grinzi sau bârne atunci va trebui doar să dai o gaură cu bormașina în tavan. Este necesar să lași o distanță liberă de un metru atât în spatele cât și în fața hamacului pentru o mișcare liberă.

Fie că alegi un hamac pentru curte și gradină, fie că alegi un hamac pentru interior, cu siguranță îți va oferi confortul necesar pentru momente pline de relaxare. Cu ajutorul unui hamac îți poți amenaja un loc intim în care să te relaxezi și să te încarci cu energie după o zi epuizantă.

Sursă foto: glowmania.ro / countryliving.com

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare