Jocuri pentru copii de jucat in casa – ce facem in zilele reci si ploioase?

De : Malvina - Categorii : Noutati

Odata cu venirea sezoanelor reci nu mai putem face atatea activitati in aer liber si implicit vom petrece mai mult timp in casa, iar pentru ca micutii au foarte multa energie, trebuie sa gasim diverse activitati si jocuri care sa ii stimuleze si captiveze, deoarece se plictisesc foarte repede si nu mai au rabdare pentru nimic. Este evident ca joaca afara este mult mai interesanta si este totodata mult mai simplu sa isi gaseasca joc din orice, insa la capitolul de jocuri de jucat in casa, noi parintii trebuie sa fim mai inventivi si sa gasim jocuri distractive pentru copii si activitati pe care sa le putem face impreuna. Joaca in casa poate fi si ea interesanta, insa jocurile si activitatile pe care le planuim trebuie adaptate preferintelor si varstei micutilor, aspecte importante de care trebuie sa tinem cont daca ne dorim ca zilele urate sa fie totusi frumoase si productive.

Cum adaptam jocurile in functie de interesele si varsta copilului?

Este evident faptul ca ceea ce este potrivit pentru un copilas de 3 ani, nu mai este captivant pentru unul de 6 ani, si invers, iar daca unii prefera sa picteze, altii prefera joaca de-a doctorul si in acest sens trebuie sa ne adaptam si sa facem activitati in functie de preferintele micutilor si de varsta lor. Putem veni cu idei interesante, insa s-ar putea sa nu avem parte de reactia dorita si probabil cel mai bun mod de abordare al subiectului 'joaca' este de a ne sfatui cu cei mici si de a lua decizii impreuna.

Jucarii

Asadar, in urmatoarele randuri va vom prezenta cateva idei de jocuri in casa prin care sa va petreceti timpul distractiv impreuna cu cei mici:

Jocuri de interior clasice:

Puzzle – Unele dintre cele mai frumoase jocuri pentru intreaga familie sunt puzzle-urile, iar pentru ca diversitatea acestor produse este foarte variata, putem face cateva alegeri inspirate si potrivite atat pentru varsta micutilor! Putem alege puzzle cu piese mari si cu desene simpatice care sunt ideale pentru copilasii mai mici, iar pentru cei mai marisori putem alege puzzle-uri cu personajele preferate din desene, cu printese, masini, multe imagini, modele si variante din care puteti sa le alegeti pe cele reprezentative!

Joc de carti – Jocurile de carti sunt potrivite pentru intreaga familie! Jocuri clasice, jocuri noi si interesante sau educative, gama de jocuri de carti este foarte bogata si la fel putem face cateva alegeri bune in acest sens! Aceste jocuri cu carti se regasesc atat pentru copilasi mici (cele de invatare si recunoastere al obiectelor, animalelor etc.) cat si pentru copilasi mai mari (joc de societate, joc invatare matematica, joc educativ etc.)

Remi – Pentru noi adultii, jocul de Remi este unul care ne trezeste amintiri dragi, iar pentru ca se poate invata foarte usor, poate deveni o activitate placuta pentru intreaga familie, un joc competitiv care sa ne faca dupa-amiezile ploiase mult mai frumoase!

Sah – Exista si copilasi care sunt pasionati de acest joc deosebit, iar experienta de joaca impreuna cu un parinte la fel de pasionat este minunata!

Puzzle

Jocuri creative:

Desen si pictura – Aceste doua activitati se numara printre activitatile preferate ale copilasilor, si mai mici si mai mari si impreuna cu ei ne putem distra si noi, mai putem copilarii putin facand ceva ce adoram si noi in copilarie! In acest sens, putem opta pentru un set de desenat pentru copii cu tabla, markere, creioane si acuarele, un set complet de creatie de care se va bucura mult!

Modelare cu plastilina sau nisip – Activitatile de modelare sunt adorate de catre cei mici si se pot juca ore intregi realizand forme dragalase din plastilina sau nisip kinetic! Sporindu-le imaginatia, creativitatea si dexteritatea, seturile de modelare sunt o idee perfecta de a petrece timpul in zilele reci si nu numai!

Seturi creative de bijuterii – Aceste jucarii sunt cel mai adesea potrivite pentru micutele printese, iubitoare de bijuterii sclipitoare si colorate, insa nu este general valabil deoarece chiar si baieteii pot fi pasionati de confectionare si creare de accesorii! Asadar, alegeti un set creativ de confectionare bijuterii si lasatii pe cei mici sa se distreze!

Nisip kinetic

Jocuri educative

Jucarii mangetice – Foarte populare la momentul actual, aceste seturi magnetice reprezinta unele dintre cele mai interesante si educative jucarii pentru copii! Jocurile de construit le promoveaza imaginatia, dexteritatea si abilitatile motorii si mai mult decat atat, de fiecare data in joaca lor pot crea ceva nou, o lume imaginativa in care sa fie supereroi, personaje din povesti sau orice isi doresc ei!

Jucarii din lemn Printre recomandarile de top in materie de jocuri si jucarii se numara jucariile din lemn, o selectie bogata de produse din care putem face alegeri inspirate precum cuburi de construit, jucarii de rol (trusa de doctor, tablita magnetica, jocuri educative de tip puzzle cu forme, litere, cifre etc.)

Jucarii de rol – Jocurile de imitatie pot fi foarte educative pentru cei mici si fie ca ne jucam impreunul de-a doctorul, suntem pompieri sau reparam ceva defect, acestia invata importanta unei meserii, sa ajute, sa fie mai responsabili si sa inteleaga cum functioneaza lumea din jurul lor! Astfel, indiferent de pasiunile copilului tau, aceste jucarii de rol sunt ideale pentru zilele posomorate si joaca lor va fi plina de invatatura!

Seturi magnetice

Joaca in casa nu trebuie sa fie plistisitoare si monotona si putem face activitati interesante zi de zi! Sa ne jucam, sa coloram, sa cream, sa invatam lucruri noi, sa gatim impreuna si sa profitam de orice moment pe care il putem petrece alaturi de micutii nostri. Cu jucarii interesante, cu jocuri educative si cu chef de joaca, vom avea parte de zile frumoase, chiar daca afara este urat! Asadar, de la Glowmania.ro putem face cateva alegeri inspirate in materie de jocuri si jucarii, ne putem inspira si putem crea activitati interesante pe care sa le facem cu cei mici in sezoanele reci si mai mult decat atat, putem contribui simplu si usor la dezvoltarea lor, intr-un mod armonios, prin joaca, exact asa cum este indicat si placut!

Related posts

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare