SERVICIILE NOASTRE
Plata ramburs sau cu cardul
Plata ramburs sau cu cardul
4 Banci Partenere – Pana la 12 rate cu dobanda ZERO!
Produse cu garantie
Produse cu garantie
Ne ocupam direct de garantii fara intermedieri.
Suport Clienti rapid
Suport Clienti rapid
Serviciu Live - pentru raspunsuri imediate!
Retur 30 zile
Retur 30 zile
Gratuit – De la preluare la returnarea in depozit!

Gratare de gradina pentru mese gustoase si sanatoase

De : Diana - Categorii : Inedite , Noutati

Atât cei care locuiesc la casă cât și la bloc abia așteaptă primăvara pentru a încinge grătarul. Gustul mâncării gătite pe grătar este incomparabil datorită fumului care pătrunde în produs și îi conferă o savoare și un gust unic. Datorită faptului că modul de gătire este unul mult mai sănătos, există tot mai multe persoane care fac din asta un stil de viață și preferă să gătească carnea și legumele pe grătar mai mereu.

gratar mobil

Tipuri de grătare

Grătarul pe carbuni. Cu siguranță acest tip de grătar este cel mai utilizat, metoda de prăjire fiind folosită din cele mai vechi timpuri. Grătarul pe cărbuni va da un gust unic cărnii datorită fumului pe care îl produc lemnele arse și cărbunii. Singurul dezavantaj al grătarului pe cărbuni este faptul că intensitatea focului și a căldurii este puțin mai greu de gestionat și controlat dar rezultatul final va fi unul pe măsură.

Grătarul electric. Grătarele electrice sunt o alternativă foarte bună pentru persoanele care locuiesc la bloc și vor totuși să se bucure de mâncarea lor preferată. Acest tip de grătar este întâlnit în mare parte în spații interioare precum bucătăriile restaurantelor sau chiar și acasă. Pe lângă faptul că gustul nu va fi la fel de plin de savoare precum cel al mâncării gătite pe un grătar cu cărbuni, un grătar electric este dependent de o sursă de curent. Astfel, amplasarea lui va fi limitată de posibilitatea de alimentare a acestuia.

Grătarul pe gaz. Deși sunt mai puțin populare, grătarele de grădină pe gaz sunt foarte ușor de folosit și permit controlul temperaturii și modului de coacere. Un astfel de grătar funcționează aproximativ ca un cuptor deci, carnea va fi lipsită de misorul și gustul de fum.

Din toate cele 3 tipuri de grătare, grătarul pe cărbune este singurul care îți va oferi acea carne plină de savoare și gust datorită fumului. Când auzim cuvântul “grătar” cu siguranță cu toții ne gândim la jarul încins și carnea care sfârâie. Dacă locuiești la casă atunci cu siguranță îți recomandăm să alegi un grătar pe cărbune. În plus, poți alege un grătar mobil, de dimensiuni mai mici pe care îl poți lua cu tine pe malul apei.

gratar cu carbuni

Sfaturi pentru un grătar reusit

În primul rând ne raportăm la alegerea grătarului. Deși sună general, alegerea tipului de grătar te poate pune în dificultate. Dacă preferi aroma de fum atunci alege un grătar cu cărbune sau lemne deoarece doar acesta îți poate oferi acest gust. Un alt aspect care trebuie luat în calcul atunci când alegi grătarul este dacă acesta are sau nu capac. Optează pentru un grătar cu capac care te va ajuta să menții temperatura interioară.

Cărbunii sau lemnul pe care il folosești pot schimba gustul cărnii, de aceea trebuie să alegi cărbuni și lemne calitative.  

Nu te grăbi să pui carnea și legumele pe grătar până cănd flăcările nu se sting. După ce s-au stins flăcările și cărbunii sunt alb încins astfel încât căldura să se distribuie uniform poți pune mâncarea pe grătar.

gratar bbq

Ce poți găti pe un grătar cu cărbune

Carnea marinată va fi foarte gustoasă dacă o gătești pe grătar. Pe lângă gustul condimentelor care s-au incorporat în carne, fumul îi va da un plus de savoare și de aromă care te vor face să vrei să mănânci carne pe grătar cu fiecare ocazie.

Legumele la grătar vor fi foarte gustoase dacă le tai pe lung și le pui direct pe grătar. Le poți lăsa până capătă aspectul de dungi de grătar după care să le iei de pe foc. După ce sunt gata le poți stropii cu ulei de măsline și presăra sare și piper.

Peștele pe grătar este foarte delicios. Îl poți pune chiar și umplut cu diverse legume sau salată și lămâie. Cu siguranță ți-am făcut deja pofta și abia aștepți să încingi grătarul.

Burger pe grătar. Ești un iubitor al mâncării fast food dar și a grătarelor? Atunci carnea de burger gătită pe grătar te va face să nu te saturi. Burgerii făcuți acasă sunt cei mai sănătoși iar gustul va fi inegalabil chiar dacă condimentezi carnea doar cu sare și piper.

Ca să prepari toate aceste feluri de mâncare trebuie să ai în dotare un set de ustensile pentru grătar care să îți faciliteze procesul de gătire.

Bucură-te de savoarea mâncării și răsfață-ți prietenii și familia cu un grătar ca la carte. În categoria de GRĂTARE DE GRĂDINĂ CU CĂRBUNI - ACCESORII CAMPING ȘI PICNIC vei găsi o gamă variată de grătare pe cărbune.

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare