Cum ne pregatim pentru camping? Articole esentiale pentru vacanta cu cortul

De : Malvina - Categorii : Inedite , Noutati

Primavara si vara reprezinta anotimpurile ideale pentru cate o mini-vacanta cu cortul. Fie ca esti iubitor de mare sau de munte, cateva zile de relaxare cu cortul sunt exact ceea ce ai nevoie. Te relaxezi, te conectezi cu natura si te deconectezi de la cotidian, de la probleme zilnice, stres si aglomeratia specifica zonelor urbane. Suna minunat o escapada cu cortul, insa pana in momentul in care ne vom putea bucura de relaxare, trebuie sa planificam in detaliu si sa alegem cateva articole esentiale pentru o vacanta cu cortul fara griji si surprize neplacute. Daca nu ai mai fost in camping pana acum, cel mai indicat ar fi sa te insoteasca o persoana experimentata in acest sens sau macar sa iti faca 'instructajul' detaliat despre o astfel de escapada si de ce articole ai nevoie pentru a decurge totul bine.

Camping

De la alegerea locului de campare, montarea corecta a cortului, articolele necesare pentru odihna, masa si igiena, depozitarea hranei astfel incat sa nu vina pradatorii si pana la siguranta in caz de situatii extreme meteorologice, pentru toate acestea trebuie sa ne documentam riguros si sa facem cele mai bune alegeri. Mersul cu cortul nu este deloc precum un sejur la hotel, unde ai ai toate conditiile necesare relaxarii, in camping poti avea parte de imprevizibil in orice moment si tocmai din acest motiv trebuie sa fi pregatit pentru orice.

Primul pas pe care trebuie sa il faci in acest sens este alegerea locului unde iti doresti sa te relaxezi cu cortul, iar in acest sens poti tine cont de 3 aspecte cheie si anume:

  • Ce activitati doresti sa faci in aceasta excursie? Daca iti doresti pur si simplu sa te relaxezi, nu trebuie sa te stresezi foarte mult pentru acest aspect, insa daca iti doresti sa vizitezi locuri inedite, sa te plimbi cu bicicleta sau sa faci un trasen interesant, atunci trebuie sa cauti locul potrivit pentru astfel de activitati.

  • Ce fel de cai de acces sunt pana la locul de campare? Spre locurile de campare caila de acces poti fi diferite, adica la unele putem ajunge cu autoturismul propriu, pe cand la altele putem ajunge doar la pas, cu rucsacul in spare.Acest aspect trebuie luat in calcul atunci cand ne planificam mini-vacanta.

  • Care sunt conditiile de campare si ce ne dorim mai exact? Exista locuri de campare care au conditii decente precum apa curenta, electricitate, dusuri si toalete, insa exista si varianta care iti ofera o experienta autentica in care trebuie sa te descurci si sa fi pregatit pentru orice situatie.

Al doilea aspect pe care trebuie sa il stabilim inca de acasa este meniul pentru zilele de campare si ce alimente sunt potrivite pentru o astfel de experienta. Pentru o excursie cu cortul trebuie sa alegem numai alimente neperisabile, care rezista in soare sau in conditii mai putin favorabile si anume: carne in cantitati mai mici ( de preferat este ca aceasta sa fie depozitata in lada frigorifica), legume (cartofi, ardei, castraveti si rosii), fructe (mere, prune), mancare la conserva si pateuri si nu in ultimul rand apa suficienta, atat pentru baut cat si pentru alte utilizari.

Iar al treilea aspect si cu siguranta cel mai important, este acele de a alege cele mai utile articole pentru campingul cu cortul. In acest sens, iata de ce articole trebuie sa ai nevoie pentru a avea o vacanta cu cortul reusita:

  • Cort

Primordial si cel mai important este cortul. Casa ta in natura! Un alt aspect cheie pe care trebuie sa il iei in calcul atunci cand achizitionezi cortul, este numarul de persoane pe care acesta il va gazdui. De asemenea, trebuie sa fii atent si la accesoriile necesare, acestea pot fi incluse sau trebuie achizitionate separat, insa calitatea lor trebuie sa fie una buna.

  • Sacul de dormit

Cel de-al doilea si la fel de necesar este sacul de dormit care la fel, trebuie sa fie egal cu cel al persoanelor cu care vei merge in camping. In alegera acestor articole este bine sa tine cont de preferintele fiecaruia, asadar, fie ca ne dorim un sac de dormit mai moale sau cele din materiale mai tari sunt mai potrivite pentru noi, vom gasi cu siguranta exact ceea ce cautam.

  • Mobilierul si accesoriile de bucatarie

Chiar daca vom petrece mult timp in natura, vom merge si vom sta mult in picioare, un mobilier pentru camping, pliabil, format din masa si scaune este esential atat pentru momentele de respiro cat si pentru cele in care luam masa. Pe langa mobilier, avem nevoie si de cateva accesorii pentru bucatarie precum: farfurii, pahare si tacamuri din plastic sau de unica folosita, termos si geanta termoizolanta, tigaie sau oala, si alte produse indispensabile precum: accesorii de iluminat (felinar), chibrituri, carbuni si lemne de foc.

Alte accesorii potrivite pentru vacanta cu cortul ar fi urmatoarele: busola, lanterna, un kit de supravietuire multifunctional, trusa de prim ajutor, pelerina de ploaie si de ce nu, un hamac pe care sa il montezi, sa ai o priveliste frumoasa si pur si simplu, sa te relaxezi! 

Hamace

Related posts

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare