Cum depozitam bicicleta pe timpul iernii? Recomandari utile

De : Malvina - Categorii : Inedite

Sezonul rece vine la pachet cu temperaturi negative si conditii meteorologice nefavorabile, motiv pentru care trebuie sa renuntam la anumite hobby-uri si activitati care ne aduc atata placere, insa in aceste luni de iarna nu sunt realizabile. Primavara si vara avem mai multa libertate de miscare si putem fi mult mai aventurosi, insa iarna suntem limitati in activitati si ne putem bucura doar de sporturile specifice acestui anotimp. In acest sens, pentru iubitorii de plimbari si sporturi cu bicicleta, sezonul rece este perioada in care trebuie sa faca pauza de la aceste activitati frumoase si sa gaseasca solutii de depozitare a bicicletei.

Depozitarea bicicletelor pe timpul iernii este un aspect care necesita o atentie sporita pentru orice detinator de bicicleta si este de mentionat faptul ca daca ne dorim ca bicicleta noastra sa fie in stare perfecta de functionare in sezoanele calde viitoare, este bine ca modul in care o depozitam sa fie unul corect si mai mult decat atat, inainte de depozitare trebuie sa ii facem o revizie completa si sa o pregatim corespunzator pentru urmatorul an.

Depozitare bicicleta

In cazul unei depozitari incorecte ne putem confrunta cu probleme precum:

  • Deformarea sau craparea tuburilor si a anvelopelor

  • Probleme la mecanismul de franare

  • Ruginirea anumitor piese componente

Indiferent daca locul de depozitarea al bicicletei este in exterior sau in interior, pregatirea acesteia pentru 'hibernare' trebuie realizata in amanunt si trebuie verificate toate componentele ei, unele poate sunt in stare perfecte, insa unele poate trebuie inlocuite. In acest sens, iata cum pregatesti bicicleta pentru depozitare pe timpul iernii:

  • Intai de toate, bicicleta trebuia curatata si spalata bine, indiferent de locul ei de depozitare. Se insista mai mult pe zonele care au un potential mare de oxidare si anume: lantul, schimbatoarele, pinioanele, garniturile furcii si etrierii franelor de disc, componente care trebuie curarate cu presiune mica de jet de apa.

  • Daca bicicleta are componente uzate sau defecte, acum este momentul ideal ca acestea sa fie reparate sau dupa caz, inlocuite.

  • Daca observati urme de coroziune acele componente trebuie lubrifiate sau revopsite si lubrifiate, dupa caz.

  • Se lubrifiaza lantul cu lucrifiant special pentru lant.

  • Se decupleaza cablul de frana si se lubrifiaza, eliminand astfel posibilitatea de inghet.

  • Se face revizia si la anvelope, iar daca bicicleta ta este echipata cu anvelope tubeless cu lichid in interior, e bine sa golesti acest lichid inainte de depozitare, deoarece el se va usca pe timpul iernii si va fi mult mai greu de curatat la primavara

  • Si nu in ultimul rand, daca bicicleta este depozitata in exterior, atunci este recomandat sa o stergeti bine cu o carpa imbinata in ulei . Acest lucra va impiedica patrunderea umezelii in piesele metalice.

Care sunt optiunile si recomandarile de depozitare pentru biciclete in sezonul de iarna? In interior sau in exterior, iata care sunt sunt conditiile pentru o depozitare corecta:

Depozitarea bicicletei in exteriorul locuintei

In exterior, bicicleta este expusa la conditiile meteorologice si la temperaturile negative specifice acestui anotimp, motiv pentru care pregatirea minutioasa a bicicletei este un proces care nu trebuie tratat cu indiferenta. Daca locuiesti la casa si nu iti permite spatiul sa o depozitezi in garaj sau locuinta ta nu presupune si o astfel de incapere, poti ancora bicicleta in siguranta intr-o structura fixa, Sau daca in curtea ta ai un pavilion de gradina, langa mobilierul de gradina cu siguranta se poate pune si bicicleta la 'hibernare', aici fiind totusi protejata de vant, umezeala, ploaie si zapada.

Daca locuiesti la apartament si singurul loc in care poti depozita bicicleta este pe balcon sau in exteriorul balconului, atunci cu siguranta ai nevoie de un suport de bicicleta si de asemenea este recomandat sa utilizezi si o prelata impermeabila pentru a o feri de conditiile meteorologice nefavorabile.

Depozitarea bicicletei in interiorul locuintei

Daca este posibila, depozitarea in interior este fara indoiala cea mai buna optiune! In interiorul apartamentului sau al casei, bicicleta este ferita de temperaturile negative si de factorii externi si va fi in cea mai buna stare de functionbare pentru sezoanele calde. Daca ai un spatiu in interior pe care nu il utilizezi in locuinta ta, atunci bicicleta poate fi depozitata simplu, sprijinita de perete sau de propriul picior de sprijin, insa daca nu dispui de atat spatiu, poti instala un suport de biciclete pe un perete sau chiar pe tavan si vei rezolva aceasta problema. Aceste accesorii pentru bicicleta se gasesc intr-o varietate de modele, astfel incat sa poti face cea mai buna alegere pentru nevoiele tale.

Biciclete

Bicicleta proprie reprezinta un articol indragit de catre toti iubitorii de ciclism si ca orice alt bun pe care il detinem, ne dorim sa ne bucuram de el pe o perioada indelungata de timp si sa fie in cea mai buna stare de functionare. Tocmai din acest motiv, cand vremea nu ne mai permite sa ne bucuram de plimbari cu bicicleta, pregatirea ei pentru depozitare trebuie sa fie un proces minutios si caruia sa ii acordam atentia necesara. O depozitare corecta va avea efecte pozitive in sezonul cald viitor!

Related posts

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare