Cum amenajam o gradina in stil rustic? Idei si produse care se potrivesc perfect

De : Malvina - Categorii : Inedite

Ideea de a avea o gradina frumos amenajata, plina de flori parfumate, cu elemente si articole inedite in care sa ne relaxam dupa munca, este o dorinta pe care multi nu o pot transforma in realitate, insa pentru proprietarii de case, acest vis poate fi realizabil urmand cativa pasi principali pentru a avea exact gradina mult visata.

Stilul rustic este in prezent foarte popular si o alegere comuna pentru foarte multi proprietari de case si nu numai. Iubitoii acestui stil aleg sa isi decoreze chiar si incaperile interioare cu elemente specifice acestui stil, cu decoratiuni traditionale, mobilier din lemn masiv si tesaturi care mai de care mai deosebite pentru casa si gradina. Pentru toti cei care isi doresc sa se deconecteze de la cotidian si aglomeratia specifica zonelor urbane, sa fie inconjurati de frumos si pace, si nu in ultimul rand sa isi regaseasca linistea interioara, stilul rustic pentru amenajarea gradinii este fara indoiala cel mai potrivit.

Casa si gradina

Deloc asemanator stilurilor minimaliste, cu elemente putine, in culori neutre si cu decoratiuni simpliste, stilul rustic este unul scaldat in culori, in elemente surprizatoare care de cele mai multe ori sunt restaurate si capata o noua viata, cu piese de mobilier care mai de care mai interesante si cu decoratiuni multiple pentru a umple frumos spatiul. Daca iti doresti sa iti cateva idei de amenajari pentru gradini in stil rustic, in urmatoarele randuri iti vom oferi cateva recomandari si produse care se vor potrivi perfect in gradina case tale.

Alege multe plante si flori colorate pentru a te reconecta cu natura

Pana la alegerea pieselor de mobilier si a decoratiunilor pentru intregirea spatiului, cele mai importante elemente pe care trebuie sa le includem in realizarea proiectului nostru de amenajare a gradinii in stil rustic sunt plantele si florile. Recomandarea expertilor in peisagistica in acest sens este aceea de a nu crea simetrie, de a nu gandi prea mult cum sa asezam planetele si florile, ce se potriveste cu ce si unde este mai bine sa pune o planta anume sau unde este mai bine pozitionat ghiveciul cu flori. Ideea de dezordine ordonata este exact ceea ce trebuie aici! In acest sens, poti crea zone verzi cu arbori si arbusti coniferi de talie mica si medie, iar odata finalizata zona verde, te poti indrepta inspre alegerea plantelor si a florilor pe care la fel le poti planta si aseza astfel incat totul sa para cat mai natural, ca si cum ar fi rasarit singure, ca si cum natura i-ar fi ales locul.

Pont: poti opta pentru ghivece din lut, recipiente din tabla sau ladite din lemn in care sa pui flori frumoase care infloresc pe tot parcursul anului. Sau pentru un peisaj si mai deosebit, o bicicleta veche in cosul careia sa pui cateva flori frumoase, va fi cu siguranta atractia gradinii tale.

Casa si gradina

Materiale care se imbina perfect in acest stil

Pentru portiunile circulate si chiar si pentru micile alei care insotesc zonele versi zi cele populate cu flori, materialele recomandate in acest stil pentru crearea aleilor sunt pietrele sau lemnul. In acest sens, poti crea alei mari din piatra fasonata, acestea fiind cele mai circulate, si alei secundare cu pietricele mici de rau, pietricele decorative perfecte pentru gradina. Sau pentru un aspect si mai interesant, poti alege sa creezi alei de gradina cu rondele din lemn, fiind cu siguranta cele mai reprezentative pentru acest stil.

Curte si gradina

Tipul de mobilier care se potriveste stilului rustic

Lemnul masiv si fierul forjat se potrivesc perfect acestui stil, iar in materie de mobilier de gradina realizat in stil rustic avem optiuni destule, trebuie doar sa ne hotaram si s ane imaginam rezultatul final. Dar este de mentionat faptul ca putem combina aceste doua materiale, fara nicio exagerare sau grija ca nu s-ar potrivi. Poti opta astfel pentru un set de mobilier de gradina din lemn care poate gazdui micile petreceri din gradina ta si poti de asemenea opta si pentru un set cu masa si doua scaune din fier forjat, metal vechi, putin ruginit, pentru un aspect cat mai autentic. Doua alte elemente care se imbina perfect in acest cadru sunt balansoarul din lemn si de ce nu, un hamac colorat in care sa te relaxezi in dupa-amiezile insorite.

Hamac

Cele mai inedite decoratiuni pentru gradina ta in stil rustic

Categoric decoratiunile pe care le vom alege pentru infrumusetarea gradinii vor fi si acestea rustice. Ghivece din lut, tabla si lemn, pitici de gradina, tablouri si accesorii de masa pictate manual, pernute si tesaturi in stil unic, multe elemente pe care le poti recicla si restaura pentru a le da o noua utilitate, pergole si gardulete cu flori sau plante cataratoare, un pavilion de gradina pentru a avea parte si de umbra si multe alte decoratiuni pe care le poti achizitiona de la artizani priceputi si pasionati de astfel de elemente.

Casa si gradina

Gradina casei tale poate deveni locul tau preferat in care sa iti limbezesti ganduri si sa te bucuri de culorile si sunetele naturii. Stilul rustic este cel care ne reconenteaza cu natura si cu radacinile noastre. Asadar, aceste tips-uri prezentate in randurile de mai sus te vor ajuta sa inglobezi perfect stilul rustic in gradina si curtea ta!

Related posts

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare