Chat pe WhatsApp

Școala și grădinița - siguranță în pandemie cu ajutorul lampilor bactericide UVC

De : Ioana - Categorii : Inedite

Viața în timpul pandemiei COVID-19 este dificilă atât pentru părinți, cât și pentru copii. Sistemele educaționale din întreaga lume se îndreaptă spre redeschiderea școlilor, însă întoarcerea în clase este un pas important și mult mai special în acest an, fiind însoțit de o multitudine de întrebări și îngrijorări. Eforturile de atenuare a coronavirusului (Sars-CoV-2) au impus comunităților școlare să lucreze în circumstanțe schimbătoare, complexe și să găsească soluții la situații fără precedent.

În timpul acestei pandemii de coronavirus este important ca atât autoritățile, școlile cât și familiile să dispună de resurse flexibile care să le permită copiilor să își continue parcursul educational. În acest sens, unul din atuurile utilizate în lupta cu virusul pandemic este efectul radiației UV-C materializat în lampile bactericide cu o eficiență de 99,9% în distrugerea și inactivarea COVID-19 atât din aer cât si de pe suprafețe.

Lampi bactericide germicide UVC – aliatul perfect pentru profesori și părinți împotriva Covid-19

Utilizarea luminii UV-C nu este, în niciun fel, un tratament viabil pentru persoanele infectate cu SARS-CoV-2. Cu toate acestea, datorită abilităților sale puternice de sterilizare, această tehnologie are un potențial mare pentru gestionarea pandemiei COVID-19 în alte moduri, avand capacitatea de a ucide germenii și fiind o alternativă la dezinfectarea chimică.

În mod concret lampile bactericide virucide sunt un element cheie care ar trebui obligatoriu să însoțească reîntoarcerea copiilor în clase având un potential generos în a limita răspândirea virusului Sars-CoV-2 în școli, în grădinițe și creșe fiind folosite pentru sterilizarea aerului, a obiectelor și a suprafețelor.

Semnele de îngrijorare legate de nocivitatea expunerii copiilor la astfel de radiații sunt înlăturate imediat întrucât tehnologia necesară pentru a genera UVC nu este nouă și multe companii au dezvoltat deja o serie de lămpi, mașini și chiar roboți capabili să sterilizeze aerul și suprafețele.

Sterilizează eficient și constant aerul din clase, reduce răspândirea virusului

Păstrarea în siguranță a elevilor implică automat dezinfectarea corectă a școlilor și gradinițelor pentru a reduce răspândirea COVID-19. Virusul poate rămâne suspendat în aer timp de până la trei ore după ce o persoană infectată strănută, iar particulele de virus aterizează de asemenea pe suprafețe și pot supraviețui acolo până la câteva zile. Măștile de protecție sunt de mare ajutor pentru a reduce răspândirea virusului, însă ele reprezintă doar o parte a soluției alaturi de spălarea mâinilor cu apă și săpun. Astfel, montarea unei lampi bactericide cu grilă de protecție personal cu efect germicid într-o clasă poate reduce în mod covârșitor riscul de răspândire și infectare cu COVID al copiilor și al profesorilor, fiind un garant al desfășurării în condiții bune a cursurilor pe perioada pandemiei cu acțiune permanentă, pe tot parcusul orelor de curs.

Strict dedicate pentru săli de clasă, grădinițe, activități de after school sau creșe sunt lampile cu grilă de protecție care asigură sterilizarea aerului eliminând în timp real orice urmă de virus expus în aer involuntar de către copii asimptomatici deoarece acestea pot funcționa în deplină siguranță, în prezența copiilor, pe întreg parcursul orelor de clasă, fără a-i expune vreunui risc.

Dezinfectare clase, economic, sigur și cu eficiență de 99,9%

Tot mai multe unități școlare aleg să utilizeze această formă de desinfectie a aerului și a suprafețelor deoarece lumina UVC este suficient de puternică pentru a perturba ADN-ul celulelor virale și pentru a preveni reproducerea acestora, eliminând astfel grija cu privire la substanțele chimice, pulverizarea excesivă sau alte substanțe care ar putea avea efecte secundare nedorite.

Lampile bactericide UV-C sunt metode simple, viabile și, în general, economice pentru școli pentru a îmbunătăți calitatea mediului în interior și a suprima transmiterea bolilor infecțioase.

Acestea asigura o adevărată economie de timp și bani, un exemplu concret în acest sens este alegerea unei lampi bactericide cu grila de protectie ca metoda de dezinfectie inteligenta al cărei cost de funcționare pe o perioadă de 10 ani este foarte redus. Acesta este reprezentat de consumul de energie electrică precum și maxim două înlocuiri ale tuburilor bactericide în această perioadă de timp, având o valoare extrem de scăzută în comparație cu metodele chimice de sterilizare, fără a ține cont de personalul necesar pentru această operațiune.

Aici gasesti disponibila lampa de tip LBAG-E30W-P

Revenirea la școală în această toamnă este categoric necesară. Elevii trebuie să se întoarcă la clasă reluând contactul față în față cu profesorii și prietenii. Pentru a-l face să funcționeze în siguranță, profesorii, elevii și părinții trebuie să se asigure că fiecare unitate de învățământ are la îndemână toate resursele de luptă împotriva COVID, iar lămpile bactericide sunt în această situație un element vital, nu opțional.

Sursă foto: ravemobilesafety.com / halosil.com

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare