Carucior pentru gradina - ajutorul tau in gospodarie

De : Diana - Categorii : Inedite , Noutati

O casă poate însemna cel mai frumos vis pentru foarte mulți dintre noi dar acest vis vine la pachet cu o serie de activități de întreținere necesare pentru a avea o curte și o grădină pe măsură. Fie că ești pasionat sau nu de grădinărit, trebuie să faci un efort și să menții curtea și grădina curate pentru a da casei un aspect îngrijit. Ce poate fi mai frumos decât o curte plină cu flori și o grădină din care să îți iei legumele proaspete pentru a pregăti mâncarea? Pe lângă ustensilele de tăiat, lucrat pământul și stropit vei avea nevoie și de un cărucior pentru grădină care îți va fi de mare folos.

carucior pentru gradina

La ce poți folosi un cărucior pentru grădină

În funcție de încărcătura maximă pe care o poate suporta caruciorul, poți transporta în el plante uscate, nisip, pietriș, flori sau diverse unelte. Un cărucior de grădină îți va fi de mare folos atunci când trebuie să te apuci de curățenia de primăvară și să pregătești grădina pentru noile răsaduri. Dacă încărcătura este prea grea pentru a fi transportată manual, poți atașa căruciorul de un tractoraș pentru grădină.

Căruciorul va fi practic în orice perioadă a anului nu doar în perioadele de grădinărit. Iarna poți transporta lemnele tăiate până în fața ușii utilizând căruciorul, fără a mai fi nevoie să faci drumuri de fiecare dată pentru a alimenta centrala cu lemne sau șemineul. Poate fi folosit și pentru a aduna recolta de care te-ai ocupat chiar tu cu cea mai mare grijă. Nu va mai trebui să faci drumuri cu lădițele sau gălețile pentru a le goli, remorca având o capacitate mult mai mare de depozitare. Grădinăritul va deveni o adevărată plăcere chiar și pentru copii. Cei mici vor fi foarte încântați să te ajute distrându-se în timp ce se plimbă în cărucior și te ajută să încarci și să descarci răsadurile, frunzele, etc.

carucior gradinarit

Tipuri de cărucioare de grădină

Cărucior utilitar – acest tip de cărucior este prevăzut cu patru laturi care vor împiedica căderea / împrăștirea încărcăturii în timpul transportării. În general cele 4 laturi pot fi detașate pentru a facilita încărcarea și descărcarea căruciorului. Acest tip de cărucior este foarte ușor de curățat după ce vă terminați treaba. Cărucioarele care sunt confecționate din material tip plasă vin însoțite în general de o husă care să permită transportarea nisipului, pietrișului sau a pământului. Dacă nu au această husă inclusă atunci poți achiziționa husa separat sau poți improviza una.

carucior cu laturi rabatabile

Cărucior cu remorcă basculabilă – cărucioarele cu remorcă basculabilă sunt foarte practice atunci când transportați materiale neambalate precum pământ, nisip, pietriș, îngrașământ sau deșeuri. Este foarte ușor de golit printr-o simplă basculare fără a mai fi necesar să folosiți lopata.

carucior basculabila

Cărucior fără laturi – acest tip de cărucior este folosit în special pentru produse voluminoase precum saci de pământ, ciment, etc. Faptul ca nu are laturi îți permite să faci stive de saci ceea ce îl face foarte practic și pentru alte treburi gospodărești nu doar pentru grădină.

Criterii pentru alegerea căruciorului de grădină portivit

Atunci când vrei să achiziționezi un cărucior pentru grădină trebuie să știi de la început care sunt activitățile pentru care ai nevoie de el. În funcție de activitate poți determina apoi capacitatea maximă de încărcare pe care trebuie să o aibă căruciorul. Dacă ceea ce vrei să transporți este ușor atunci poți alege un cărucior cu anvelope de plastic. În schimb, dacă dorești să transporți o încărcătură grea atunci va fi necesar să achiziționezi un cărucior cu anvelope pneumatice.

Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în calcul este forța. Dacă dorești să transporți lucruri grele atunci cel mai probabil vei avea nevoie de un cărucior care poate fi atașat la un tractor de grădină. Dacă ceea ce dorești să transporți nu este ceva greu și ești dispus sp faci mai multe drumuri atunci un cărucior pe care să îl tragi după tine va fi suficient. Materialul din care este realizat patul căruciorului trebuie să fie conceput astfel încât să reziste greutății maxime pentru mai mult timp nu doar la primele utilizări de aceea trebuie acordată o atenție mai mare acestui aspect.

Intră pe site în categoria de GRĂDINĂ, CAMPING ȘI ACCESORII și alege căruciorul care se pliază cel mai bine pe nevoile tale.

Sursă foto - glowmania.ro

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare