6 idei de amenajare pentru aleile din curte. Sfaturi si elemente decorative

De : Malvina - Categorii : Inedite , Noutati

Locuinta noastra este locul nostru preferat, locul pe care l-am creat cu atat munca si in care am pus atat pasiunea pentru alegerea fiecarui element in parte. De la alegerea padroselii si pana la cele mai mici elemente decorative, amenajarea locuintei noastre a fost un proces in care ne-am implicat cu totul. Daca pentru amenajarea interioara a locuintei am depus atata munca si dedicare, exteriorul nu trebuie sa fie tratat cu indiferenta, iar proprietarii de casa stiu prea bine acest lucru. Curtea si gradina casei, chiar daca sunt doua spatii adiacente locuintei, sunt locatiile noastre favorite in timpul sezoanelor calde si cu siguranta ne dorim ca acestea sa fie amenajate frumos, in stilul indragit noua si cu elemente decorative care sa intregeasca perfect peisajul. Insa inainte de a face alegeri in materie de plante si flori decorative, de mobilier de gradina si decoratiuni, mai intai de toate trebuie sa ne ocupam de aleile din curtea noastra, caile de acces inspre diferitele spatii si locatii din curte.

Curte si gradina

Chiar daca am crede ca amenejarea aleilor din curtea noastra este un aspect in care nu avem prea mare libertate de imaginatie si decizie, este o parere eronata, deoarece in prezent putem face alegeri inedite chiar si in acest segment al amenajarilor exterioare. In zilele noastre avem destule optiuni interesante chiar si pentru amenajarea aleilor din curte si mai mult decat atat, putem face chiar si combinatii de elemente astfel incat peisajul final sa fie unul deosebit si unic.

In acest sens, daca ai in proiect amenajarea aleilor din curtea casei tale, iti propunem cateva idei pentru acest proiect, iti oferim cateva sfaturi practice si nu in ultimul rand, cateva elemente decorative pentru a le pune in evidenta intr-un mod simplu dar de efect. Iata asadar inspre ce tipuri de alei iti poti indrepta atentia:

Alei de pavaj

Alegerea de top a celor mai multi proprietari de case, pavajul reprezinta in o optiune ideala si durabila in special pentru aleile curculate intens. Intr-o diversitatea mare de stiluri, forme si culori, pavajele pot fi integrate foarte usor in proiectul tau si indiferent de stilul pe care l-ai ales pentru amenajarea curtii tale, cu siguranta vei gasi modelul perfect de pavaje pentru aleile din curtea ta. Chiar daca presupune putina munca atunci cand aleile sunt montate, rezultatul final va fi unul de care vei fi multumit, o alegere potrivita.

Curte si gradina

Alei din beton

La mare solicitare si apreciat datorita rezistentei sale in timp, betonul este de asemenea o alegere foarte populara pentru poprietarii de locuinte cu spatiu exterior. Variabil in forme si vu o aplicare usoara, betonul poate de asemenea sa imite foarte bine piatra naturala sau chiar si lemnul. DE cele mai multe ori acest tip de beton este tratat cu sustante speciale astfel incat sa se mentina bine in timp si s ase poata curata usor.

Curte si gradina

Alei din piatra naturala sau marmura

Aceste doua materiale sunt destinate in special aleilor inguste, pe care ne plimbam si care nu sunt supuse unor greutati foarte mari sau traficului intens. Daca piatra naturala este aleasa pentru practicabilitatea si durabilitatea ei in timp dar ar putea fi considerata o optiune potrivita mai mult stilului rustic, marmura este tocmai la polul opus. Eleganta, in culori discrete si care se imbina perfect in orice stil de amenajare exterioara, marmura reprezinta o alegere deosebita pentru amenajarea aleilor din curtea proprie. Marmura indeplineste de asemenea toate cerintele: este durabila, are rezistenta la deteriorare, decolorare si chiar si zgarieturi si nu in ultimul rand, face fata cu brio traficului pietonal intens.

Curte si gradina

Alei din piatra cubica

Potrivita in special stilului vintage, piatra cubica este probabil cel mai rezistent element din care putem sa ne amenajam aleile din curtea casei. Piatra cubica se regaseste pe piata intr-o variateta mare de nuante astfel incat alegerea noastra sa fie cea mai potrivita pentru viziunea noastra. Eleganta, rezistenta, durabila si usor de mentinut si curatat, piatra cubica ar putea fi alegerea ideala pentru aleile din curtea ta!

Curte si gradina

Alei cu pietris

O alegere putin mai deosebita este pietrisul care poate fi alb sau colorat. O alegere unica si interesanta care cel mai adesea se combina cu un alt element pentru a crea portiunile pe care se paseste. Asadar, se pot combina elemente d etrece din lemn, beton sau dale, iar spatiile dintre acestea sa fie umplute cu pietris. Acest material este in deosebi folosit in amenajarea aleilor cu flori pentru un aspect curat si organizat, iar proprietate lui este acela de a patra umiditatea la sol si a proteja radacinile florilor de soarele arzator pe timp de iarna.

Curte si gradina

Alei cu rondele de lemn

O optiune nu tocmai comuna si poate chiar necunoscuta pentru unii dintre noi, aleile cu rondele de lemn reprezinta o alegere perfecta pentru proprietarii care au ales sa isi amenajeze curtea si gradina in stilul traditional. Un aspect natural, in armonie cu spatiul verde si perfect pentru cei care iubesc stilul traditional si tot ceea ce presupune acesta.

Curte si gradina

In categoria de produse decoative pentru casa si gradina care te-ar putea ajuta sa iti evidentiezi aleile din curtea ta iti propunem urmatoarele: lampi solare pentru o ambianta de poveste, nisip si pietricele luminoase care se pot integra foarte usor in aleile cu pietris spre exemplu, sau pietricelele pot fi asezate de-a lungul aleilor.

In concluzie, stabileste care este stilul pe care iti doresti sa il surprinzi in curtea casei tale si apoi hotaraste-te asupra unui tip de element din care sa amenajezi aleile din curte. Mai trece o data in revista optiunile tale si fa cea mai potrivita alegere in acest sens. Cu siguranta rezultatul final va fi unul peste asteptari!

Related posts

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare