Idei de amenajare a terasei la casa. Stiluri, tips-uri si produse recomandate

De : Malvina - Categorii : Inedite , Noutati

Casa ta este locul in care te simti cel mai in siguranta si cel mai confortabil, iar daca spatiul exterior iti permite, iti poti amenaja si un loc de relaxare, o terasa frumoasa care sa gazduiasca cele mai minunate momente alaturi de familia ta, sau cele mai frumoase petreceri alaturi de prietenii apropiati.

Stilurile de amenajare sunt foarte diferite, trend-urile sunt mereu in schimbare, iar diversitatea produselor pentru casa si gradina este destul de mare in momentul actual, insa cu toate acestea, viziunea pe care o ai asupra spatiului tau exterior poate sa devina realitate foarte usor atata timp cat sti ce iti doresti si esti atent la cateva aspecte precum: spatiul de care dispui, ce si cat trebuie restaurat in acel spatiu pe care il vei destina terasei, bugetul pe care esti dispus sa il investesti in acest proiect si nu in ultimul rand, stilul si aerul pe care doresti sa il dai terasei casei tale.

In acest sens, iata cateva idei si recomandari de amenajare a terasei la casa care te vor ajuta sa iti descoperi stilul potrivit nevoilor si preferintelor tale, cu exemple de mobilier potrivit viziunii tale si multe alte produse recomandate pentru infrumusetarea si practicabilitatea acestui spatiu exterior.

Tipuri de terase in functie de spatiu si preferinte

Terasa acoperita lipita de casa – un spatiu adiacent de care te bucuri zilnic

Acest tip de terasa este una dintre preferintele de top ale proprietarilor de casa. Realizate in functie de preferintele proprietarilor, aceste terase reprezinta o extensie a locuintei si pot deveni locul tau preferat de savurat cafeaua, de luat micul dejun alaturi de familie in zilele weekend, sau chiar locul unde poti lucra in liniste, in aer liber, biroul tau personal. Un set de mobilier de gradina cu masa, canapea si folotii, 2-3 plante de exterior si cateva elemente decorative vor intregi perfect acest spatiu.

Casa si Gradina

Terasa inchisa – locul tau preferat indiferent de vreme

O alegere la fel de comuna in randul proprietarilor este si terasa inchisa, o alegere practica, sigura si functionala indiferent de sezon sau de conditiile meteo. Vara este ferita de temperaturile ridicate si de razele soarelui, iar in timpul iernii, cu ajutorul unui sistem de incalzire, cu zapada diafana dincolo de geam, cu lumina slaba a luminitelor si cu o ceasca calda de ceai sau ciocolata calda, terasa ta inchisa poate devenii un loc de poveste in care veti petrece foarte mult timp. Pentru terasa inchisa avem libertate mai mare in alegerea pieselor pentru acest spatiu, deoarece nu riscam sa se compromita din cauza conditiilor externe.

Casa si Gradina

Terasa deschisa – pentru zilele scaldate de soare

Din primavara si pana la sfarsitul verii, terasa este locul preferat al familiei! Scaldata in razele blande ale soarelui in zilele de primavara si locul perfect pentru putin bronz natural in timpul verii, terasa deschisa este o optiune pentru care opteaza foarte multi proprietari de casa. Insa pentru a avea parte totusi si de putina umbra, poti opta pentru copertina, pe care mai apoi o poti strange. Desi este mai putin functionala in timpul sezoanelor reci, 6 luni pe an ne putem bucura de lumina naturala, de soare si de momente frumoase si relaxante alaturi de cei dragi. Pentru acest spatiu putem face cateva alegeri inspirate atat pentru partea de mobilier cat si pentru elementele decorative, asadar putem opta atat pentru piese clasice de mobilier, cat si pentru un set de sezlonguri, un leagan modern sau chiar si un sezlong.

Casa si Gradina

Terasa de tip lounge – relaxare si iar relaxare

Pentru multi dintre noi, conceptul de terasa ne duce clar cu gandul la un loc in care sa ne putem relaxa dupa cate o zi obositoare, in care sa citim o carte interesanta si sa savuram un pahar de vin bun! In acest sens, terasa de tip lounge este alegerea potrivita pentru tine! Amenajata cu mobilier specific acestui stil, confortabile si relaxante, cu decoratiuni minimaliste si lumini ambientale, acest spatiu va deveni locul tau preferat prin care sa te deconectezi de la cotidian!

Casa si gradina

Terasa cu zona de relaxare, zona de luat masa si gratar

Cea din urma este probabil tipul de terasa la care viseaza cei mai multi proprietari de casa. In acest sens, daca spatiul exterior al locuintei tale iti permite sa poti amenaja un astfel de loc, ai un buget destul de bun pentru acest proiect, atunci aceasta este alegerea cea mai buna pentru tine. Finisata cu pavaj, beton apretat sau pardoseala speciala de exterior, un set de mobilier de gradina perfect pentru cinele in familie si evident locul mult dorit cu gratar mare si cuptor, este cu siguranta ceva la care viseaza si isi doresc toti proprietarii de case.

Casa si gradina

Stiluri si trend-uri pentru amenajarea terasei

De o varietate mare si mereu supuse schimbarilor, trendurile in materie de amenajari exterioare au fiecare in poarte elemente surprinzatoare si interesante, aspecte care pot ingreuna decizia noastra finala. In acest sens, in urmatoarele randuri vom detalia cateva stiluri de amenajari pentru terasa!

Stilul rustic

Acest stil este definit de elemenetele inspirate din natura, cu mobilier din lemn masiv, podele din pietre sau caramida, nuante precum culorile naturii, multe plante decorative naturalem elemente de tip folcloric, tesaturi naturale si decoratiuni precum vaze si ghivece pentru flori din lut.

Stilul modern, minimalist

Acest stil este cel mai popular in momentul actual, cu decoratiuni si mobilier simplist si functional, in culori deschise, neutre, cu elemente putine si care nu ingreuneaza atmosfera si spatiul.

Stilul romantic

Cu elemente frumoase dimn lemn, cu masute de cafea si scaune din fier forjat, ghivece cu flori, ornamente bogate in detalii sau chiar pictate, luminite multe si nuante in culori calde. Acest stil romantic este potrivit celor care isi doresc o atmosfera relaxanta, unica si chiar magica am putea spune.

Asadar, daca iti doresti un locusor relaxant in care sa petreci momente frumoase alaturi de familie si prieteni, in functie de nevoile si preferintele tale, te poti inspira din micul nostru ghid si poti face ca acest vis sa devina realitate!

Related posts

Trimite continutul

Add a comment

 (with http://)

Articole asemanatoare