unknown

Filtreaza dupa

Pret
lei lei
Brand
Tip ochelari 3D
Filter

Ochelari 3D

Ochelarii 3D ne ajuta ca imaginile pe care le urmarim în filmele 3D sa arate ca scene din realitate, in trei dimensiuni, care se intampla chiar in fata noastra. Cu ajutorul lor, simtim ca suntem parte a actiunii si nu doar simpli spectatori.

Tehnologia 3D

Intr-un film 3D, doua imagini separate sunt proiectate in spectre diferite de culoare, iar ochelarii filtreaza anumite imagini astfel încat fiecare ochi sa vada o imagine diferita. Astfel, pentru a putea vedea in 3D, fiecare ochi trebuie sa vada o imagine usor diferita. Asadar, pentru perceptia unei imagini cu adancime este necesar ca ochii sa vada doua imagini diferite. Pe acest principiu se bazeaza dispozitivele 3D.

Tipuri de ochelari 3D

Ochelarii utilizati pentru vizualizarea imaginilor 3D, se clasifica în functie de principiul de vizualizare 3D, in doua categorii principale:

- Ochelari anaglifici cu lentile colorate care reactioneaza ca filtre de culoare, cei mai des utilizati sunt cei cu lentile rosu/albastru, rosu/cyan si magenta/verde.

- Ochelari 3D pasivi acestia realizeaza efectul 3D prin polarizarea lentilelor in 2 moduri principale: liniar sau circular in functie de sistemul 3D care reda si afiseaza continutul.

Ce ochelari 3D alegem in functie de device-ul folosit

Inainte de a cumpara o pereche de ochelari 3D este foarte important sa verificati daca sunt compatibili cu televizorul dumnevoastra. Asta deoarece ochelarii comunica de regula cu aparatul prin intermediul unor semnale de radio-frecventa, de aceea ar trebui sa fiti atenti la compatibilitate.

Televizoarele care folosesc ochelari pasivi prezinta fara intreruperi imaginile. Ochelarii pasivi primesc o imagine cu rezolutie injumatatita 1080p se transforma in 540p, deoarece rezolutia totala trebuie impartita intre cele doua imagini prezentate simultan pe ecran.

Nu exista dovezi care sa ateste ca vizionarea indelungata de filme sau imagini 3D purtand ochelari 3D poate cauza probleme oculare, insa acestia pot deveni incomozi destul de repede. Pentru majoritatea copiilor si adultilor cu probleme de vedere este recomandat sa vizualizeze continutul 3D cu moderatie, sa ia pauze frecvente si sa stea cat mai departe de ecran.

Purtati un timp indelungat veti avea senzatia de ochi obositi si tocmai din acest motiv este recomandat sa se face mici pauze in care sa lasati ochii sa se relaxeze in mod natural. 

Daca in mod normal purtati ochelari pentru corectarea vederii, atunci acesti ochelari 3D ar trebui sa fie purtati peste cei de vedere, in caz contrar este posibil sa nu puteti vizualiza continutul 3D. Desi nu este foarte comod, acesti ochelari 3D se potriveste peste majoritatea ochelarilor de vedere. 

Astfel vorbind, purtati peste ochelarii care va sunt prescrisi tocmai pentru a avea o imagina clara si focusata, veti putea viziona si continut 3D fara nicio probleme. Iar daca va simtit ochii obositi, puteti oricand face mici pauze si apoi sa reveniti la filmul dumneavoastra!

Sus