Corpuri de iluminat 

Exista 5 produse.

Subcategorii

CABLU PENDUL "FIX" RABALUX TRANSPARENT

18.94 Lei

SUPORT PENDUL "FIX" CROM

20.30 Lei

Lampa creativa puzzle, 30 elemente, cablu de alimentare 1.5 m, nu include becul

30.00 Lei

Becuri LED fara fir EASYMAXX, alimentare cu baterii AAA

36.00 Lei
Lipsa stoc

CABLU PENTRU PENDULE CROM MAT

48.53 Lei
Se afiseaza 1-5 din 5 de articole


Ce Corp de Iluminat alegi?

Inainte de a alege un corp de iluminat, trebuie sa acorzi o atentie deosebita modului si locului de amplasare a acesteia in functie de nevoie si dorinta personala, de asemenea, tinand cont de nivelul de iluminare dorit in raport cu componenta naturala de iluminare.

In timp ce, intr-o bucatarie se vor instala spoturi la circa 50 cm de perete desupra blatului de lucru si evitand amplasarea lor deasupra dulapoarelor de perete sau in spatele persoanei ce foloseste blatul de lucru, iar aparatele de iluminat se vor monta, dupa posibilitate, sub dulapioare pentru o mai buna iluminare a spatiului de lucru, intr-o camera de zi, unde activitatile principale sunt cititul sau urmarirea televizorului, se vor amplasa surse de iluminat local in apropierea locurilor unde se citeste sau unde se vor efectua alte activitati care necesita sarcini vizuale sporite iar pentru urmarirea televizorului se vor folosi niveluri scazute ale iluminatului si se va evita ca lumina provenita de la ferestre sau de la surse luminoase puternice sa bata pe peretele din spatele televizorului. Se va evita lumina directa a soarelui pe picturi, desene si tiparituri pentru evitarea decolorarii iar pentru reliefarea picturilor se vor folosi lumini de accent sau tehnici de iluminare prin "spalare" a peretelui si vor fi aranjate astfel incat sa fie evitate reflexiile de pe suprafetele lucioase sau acoperite cu sticla.

Pentru Dormitoare trebuie prevazut un sistem separat de lumina pentru cititul in dormitor, prin folosirea unei lampi de masa cu brate ajustabile. Pentru orientarea pe timpul noptii se va folosi o lampa de noapte cu putere scazuta.

Pentru bai, unde sarcina vizuala importanta este reflectarea propie in oglinda, lumina trebuie directionata catre persoana, nu in oglinda, din ambele parti ale oglinzii, pentru a reduce umbrele de pe fata. Este recomandata evitarea lampilor cu reflectoare care dau o lumina prea dura.

Sus